112

Ouder echtpaar uit Driel slachtoffer van afpersing

Vogelenzangsestraat in Driel
Vogelenzangsestraat in Driel
Foto: Still video Opsporing Verzocht

Driel- Dinsdagavond besteedde Opsporing Verzocht aandacht aan een afpersing van een ouder echtpaar in Driel. De uitzending heeft 14 tips opgeleverd.

Drie verdachten zijn inmiddels aangehouden. Toch zijn de twee verdachten die aan de deur stonden nog niet opgepakt, dus de politie kan jou hulp nog wel gebruiken.

Onverwacht bezoek

Twee mannen bellen op donderdag 10 september 2020 rond 15:30 uur, aan de Vogelenzangsestraat in Driel. Dit is de woning van een echtpaar van rond de 80 jaar oud. De bewoonster is op dat moment alleen thuis en het tweetal willen per se haar man spreken. Als ze doorkrijgen dat hij niet thuis is, bedreigen ze de vrouw en eisen ze geld.

De vrouw en haar echtgenoot verhuren verschillende panden en kamers. De twee onbekende mannen vertellen haar dat ze een conflict hebben met een van hun huurders. Ze benadrukken dat dit conflict hen veel geld zal gaan kosten en dat ze van het echtpaar compensatie eisen.

Het echtpaar wordt gewaarschuwd dat ze er niet met anderen over mogen praten. Ondanks de bedreiging dat er ‘anders handgranaten door de ramen gaan’ stappen ze na het intimiderende gesprek van een kwartier toch naar de politie.

Drie aanhoudingen

Later in de middag krijgt de echtgenoot een telefoontje en spreken ze af om het geëiste bedrag te overhandigen. Op vrijdag 11 september op de parkeerplaats van de McDonald’s bij het Gelredome heeft een onopvallend arrestatieteam  twee mannen van 18 en een man van 37 aangehouden Ze kwamen alle drie uit Arnhem. Helaas waren daar niet de mannen bij die een dag eerder bij de slachtoffers aan de deur hebben gestaan.

De twee afpersers die de politie nog zoekt zijn beiden rond 25 jaar oud. Volgens de echtgenote lijken ze van Turke of Marokkaanse afkomst en spraken correct Nederlands.

  • De langste van de twee heeft een gezet postuur. Hij had zijn zwarte haar achterover gekamd en had op 10 september een ringbaardje.. Hij droeg een grijze blouse.
  • De kleinere handlanger was gekleed in een spijkerbroek en een trui met rood embleem. Zijn naam is of lijkt op ‘Reda’ of ‘Redo’.
  • Ze reden in een kleine, witte auto toen ze de woning in Driel bezochten. In het kenteken kwam de combinatie SF-14 voor.
  • Concrete aanwijzing geven aan dat één of beide mannen mogelijk uit de omgeving van Culemborg komen.

Help de politie

Wie weet of vermoedt iets over de twee onbekende afpersers? Geef dit dan door op de Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070. Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000 of Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079-3458999.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen