112

Rookmelders en alerte buren sturen brandweer Elst op pad

Goedwerkende rookmelders kunnen erger voorkomen
Foto: wikimedia

Elst – Brandweer Elst werd dinsdag vlak voor de middag gealarmeerd. Aanrijdend kreeg de brandweer te horen dat de melders de rookmelders in de woning van de buren hoorden afgaan.

Het ging om een melding van brandgerucht in de Jonkerwaard in Arnhem. Bovendien was er een rooklucht te ruiken. Het was de 25e uitruk van deze brandweerploeg.

Net op tijd

Ter plaatse kon de brandweer inderdaad een lichte rook waarnemen. Samen met de politie werd gekeken op welke manier zij toegang konden verschaffen tot de woning. Gelukkig kwam op dat moment een van de bewoners thuis met de sleutel.

Binnen bleek er een pan op het vuur te staan die droog aan het koken was. Dit zorgde voor een brandlucht en lichte rook. De brandweer heeft de pan naar buiten gebracht en daar ter plekke geblust. Daarna werd de woning geventileerd en zijn enkele metingen verricht. Even later kon de woning weer aan de bewoners worden overgedragen.

Bij deze uitruk is gebleken hoe belangrijk goedwerkende rookmelders zijn. Bovendien hebben de alerte buren veel schade kunnen voorkomen! Werken jouw rookmelders nog goed? Heb jij ze al een keer getest?

Bron: Brandweer Elst

♦♦♦

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden