112

Politie extra waakzaam op de dijken in het Paasweekend

Extra toezicht op veiligheid op onze dijken
Foto: Overbetuwe Nieuws

Het komende weekend is politie Overbetuwe opvallend en onopvallend aanwezig rond de vele kilometers dijken in de gemeente.

Met een mooi Paasweekend voor de deur doen ze een beroep op alle gebruikers van de dijken: geef elkaar de ruimte.

Extra oplettendheid

Jaarlijks stijgt het aantal klachten, meldingen en ongevallen rond deze periode. De politie controleert daarom met bijna 25 collega’s op snelheid, gevaarlijk rijgedrag en overlast van bijvoorbeeld motoren. Dat doen ze met collega’s van Team Verkeer van de politie, politievrijwilligers en BOA’s van de gemeente. Met veel gebruikers op de dijk is het van groot belang dat er rekening gehouden wordt met elkaar. Dat geldt voor auto’s, motoren, maar ook voor andere gebruikers als fietsers en scooters. Voorkom een boete en houd het veilig!

Het paasweekend staat voor de deur. Ook tijdens de paasdagen blijven we zoveel mogelijk thuis en volgen we de basisregels. Organiseer bijvoorbeeld een digitale paasbrunch. Zo voorkomen we dat corona zich verspreidt. We wensen je een mooi Pasen.

Advies voor het Paasweekend

Blijf zo veel mogelijk thuis. Reis alleen als dit noodzakelijk is en ontmoet zo min mogelijk mensen. De huidige coronamaatregelen gelden ook tijdens Pasen en Koningsdag. Dat is voor veel mensen moeilijk, maar noodzakelijk om coronabesmettingen tegen te gaan. De huidige coronamaatregelen gelden ook tijdens de komende feestdagen. Ontvang thuis niet meer dan een gast per dag. Kinderen tot en met 12 jaar tellen niet mee. Je kunt deze dagen dus doorbrengen met mensen uit uw eigen huishouden of met één persoon van buiten jouw eigen huishouden. Zo kun je bijvoorbeeld met het eigen gezin paaseieren zoeken of met een vriend(in) gezamenlijk de Paasviering vieren.

♦♦♦

paasweekend

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden