112

Woning in Zetten een maand gesloten na vondst van drugs en wapen

Foto: MM-Minderhoud-wikipedia

Zetten – Burgemeester Patricia Hoytink-Roubos heeft een woning in Zetten voor een maand af laten sluiten, omdat er  aanzienlijke hoeveelheden drugs en een wapen gevonden zijn. De woning is dinsdag 13 april verzegeld.

In  de woning vond de politie begin februari diverse soorten soft- en harddrugs. Ook trof de politie er een  verboden gaspistool aan.

Drugspand tijdelijk sluiten

De burgemeester van Overbetuwe heeft op grond van artikel 13b van de Opiumwet de mogelijkheid om  drugspanden tijdelijk te sluiten.

‘Drugshandel is niet aanvaardbaar: het tast de leefbaarheid in onze dorpen  en wijken aan en het brengt de veiligheid van direct omwonenden in gevaar. Als gemeente pakken we dit stevig aan, samen met de politie.’

aldus burgemeester Hoytink Roubos.

De sluiting van de woning betekent dat er niemand meer in mag, ook de eigenaar en de huurder niet. Het  pand wordt verzegeld en regelmatig gecontroleerd. De sluiting van de woning is een bestuursrechtelijke  maatregel die de burgemeester kan nemen. Daarnaast kan justitie de betrokkenen ook nog strafrechtelijk  vervolgen.

Voorkom criminaliteit in bedrijfspand

Verhuur je een woning of een ander pand? Voorkom dat je aan criminelen verhuurt. Op gemeente Overbetuwe vind je verhuurtips. Heb je het vermoeden dat er ergens drugs verhandeld of geproduceerd worden? Meld het dan bij de politie  via 0900 8844. Wil je anoniem een melding doen? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000.

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen