112

Fataal ongeval kost oudere man (63) op de fiets het leven

Botsing tussen fietser en vrachtwagen liep fataal af
Botsing tussen fietser en vrachtwagen liep fataal af
Foto: Overbetuwe Nieuws

Oosterhout/Elst – Een botsing met een vrachtwagen werd een oudere man op de fiets fataal. Het ongeval vond plaats bovenaan de afrit 38 Park 15.

De fietser van 63 jaar kwam vanuit Elst en reed richting Oosterhout. Bij de stoplichten reed hij volgens getuigen rechtdoor terwijl een zware vrachtwagen richting Elst afsloeg. De man overleed ter plekke.

Hulpdiensten

Brandweer Heteren werd opgeroepen met de hulpverleningsvoertuig en de tankautospuit. De ambulance en politie waren ook aanwezig. Helaas kon niemand meer wat voor het slachtoffer betekenen. Het ongeluk gebeurde op de kruising Rijksweg Zuid en Griftdijk bovenaan de Augustusbrug over de A15. De toe- en afrit is een tijdje afgesloten geweest. De politie heeft de toedracht onderzocht. De traumaheli is ook opgeroepen maar werd later weer afgemeld.

Snelwegbrandweer

Op hun Facebook pagina laat brandweer Heteren weten dat ze wellicht in de toekomst niet meer bekend zullen zijn als “De Snelwegbrandweer”. Zij staan al jaren bekend om hun snelheid bij ongevallen op de snelweg waarbij ze met twee voertuigen ter plaatse kunnen komen. Bij een ongeval zoals bovenstaande is snelheid en het juiste redgereedschap cruciaal.

♦♦♦

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen