112

Reanimatie, ongeval en buitenbrand voor brandweer Heteren

Naast reanimantie en ongeval ook nog een buitenbrand
Naast reanimantie en ongeval ook nog een buitenbrand
Foto: Brandweer Heteren

Heteren – Brandweer Heteren mocht afgelopen dagen geregeld op pad. Na diverse meldingen van een ongeval, auto ter water en nog een ongeval kregen ze maandagmorgen een reanimatiemelding.

Tijdens de oefenavond ging de pieper echter weer voor een buitenbrand. Ze waren snel weg, aangezien deze oefenavond in de kazerne wordt gehouden. Al met al een drukke periode voor deze brandweerpost. En de drukte lijkt nog niet voorbij te zijn nu storm over het land trekt.

Storm en wateroverlast

Vandaag en morgen komen er in het hele land windstoten voor van 75-90 km/uur uit een zuidwestelijke richting. De windpiek valt in de tweede helft van de ochtend en aan het begin van de middag. Op dat moment is er in het noordwestelijk kustgebied en in de Limburgse heuvels kans op zeer zware windstoten van 100 km/uur. In de loop van morgenmiddag neemt de wind langzaam weer af.

Storm en/of wateroverlast wie bel je dan?

Bij hevige regenval en storm krijgt de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere hulpverzoeken. Medewerkers van de meldkamer die telefoontjes aannemen maken een snelle inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan. Door drukte kan het langer duren voordat je de meldkamer kunt bereiken.

Bij acuut gevaar of spoed bel je het alarmnummer 112. Is het niet acuut, maar heb je de brandweer wel nodig? Bel dan 0900-0904.

Bron: brandweer Heteren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen