112

Grote brand bij timmerfabriek Janssen in Herveld

Grote brand bij timmerfabriek Janssen
Grote brand bij timmerfabriek Janssen
Foto: Overbetuwe Nieuws

Herveld – Een grote brand brak rond de middag uit bij timmerfabriek Janssen Herveld BV aan de Tielsestraat. Meerdere brandweerkorpsen werden opgeroepen, zoals brandweer Valburg, brandweer Zetten/Andels, brandweer Dodewaard, brandweer Heteren, brandweer Doorwerth en brandweer Vreeswijk.

De brandweer is met een speciaal team met een zogenaamde Cobra Cutter de brand aan het bestrijden. Heb je last van de rook, sluit dan deuren en ramen en blijf weg bij de locatie. Geef de hulpverleners ruimte.

timmerfabriekBrand in container

Volgens een getuige is er brand ontstaan in een opslagcontainer met houtkrullen die naast het bedrijf stond. Er zijn vonken via het afzuigsysteem naar binnen gekomen waardoor er ook binnen brand ontstond. Het pand wat ernaast lag, een autobedrijf met bijzondere occasions haalden de auto’s weg. De rook kwam aan de achterkant waar het bedrijf aan grensde uit het dak en er ontstond een flinke rookontwikkeling. De politie heeft meteen de Tielsestraat afgezet voor alle doorgaand verkeer.

timmerfabriekDe brand was lastig te bestrijden, omdat ze er niet goed bij konden komen. Daarvoor is de Cobra Coldcutter ingezet want daarmee kan de brandweer door muren heen spuiten. De brandweer is tot ver in de middag bezig geweest met de brand te bestrijden. Hou ons YouTube kanaal in de gaten. Hier kan je de video van de brand en meer foto’s bekijken.

♦♦♦

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen