112

Brandweer op pad voor asbest dumping in Valburg

Asbest dumping in Valburg
Foto: Brandweer Valburg

Valburg – Brandweer Valburg moest vanavond op pad voor asbest dumping in de berm van de Eimerenstraat en Reethsestraat. Dit kan een behoorlijk boete worden mocht de veroorzaker gevonden worden.

De alarmering ging over het aantreffen van gedumpt afval, wat later bleek te gaan om asbestplaten. Zo meldt de brandweer op hun Facebookpagina. De moeite van het wegbrengen van de asbestplaten was schijnbaar te veel. Dus dan maar in de berm dumpen waardoor de Brandweer Valburg​ erbij geroepen werd. Zij hebben hiervoor de Omgevingsdienst Regio Arnhem ingeschakeld.

Asbest verwijderen

Wist je dat je asbest tegen geringe kosten kunt inleveren bij één van de milieustraten van Gemeente Overbetuwe ? Deze kosten zullen stukken lager zijn, dan in geval van deze overtreding.

Wil je asbest verwijderen? Dan moet je dit altijd melden bij de gemeente. Dit kan via het ‘Omgevingsloket Online‘. Doe de melding minstens 5 werkdagen voor het begin van de werkzaamheden. Deze melding is gratis. Volg daarna het stappenplan van de Rijksoverheid. Daar lees je bijvoorbeeld onder welke voorwaarden je zelf asbest mag verwijderen, of dat je het asbest moet laten verwijderen.

Inleveren bij de milieustraat 

Lever het asbest (maximaal 10 platen) in bij de milieustraat. Neem dan mee je milieupas en de bevestiging van jouw melding. Asbest mag je nooit in de afvalcontainer gooien of bewerken (zagen, breken, snijden). Verpak het asbest luchtdicht. Volg daarbij de aanbevolen werkwijze. Voer deze handelingen 2 keer uit.

Je moet het asbest dubbel verpakken, zodat de verpakking niet kan scheuren of slijten. Let op dat de pakketten tilbaar moeten zijn. Als de ingepakte asbestmaterialen niet voldoen aan de gestelde eisen, kan het afval niet worden aangenomen. Gebruik speciaal folie en tape om het asbest te verpakken. Je kunt deze folie en tape kopen bij de bouwmarkt of online.

Kosten

De melding is gratis. Je betaalt bij de milieustraat € 7,00 per aangeboden asbestplaat (maximaal 10 platen). Voor verpakkingsmaterialen kan je bij asbestshop.nl krijgen. Dan kun je zelfs  een korting van 15% krijgen. Hiervoor stuurt u een e-mail naar [email protected]. Vergeet niet het pasnummer van jouw milieupas te vermelden. Gemeente Overbetuwe verstrekt de kortingscodes eenmaal per week, dus bestel de codes op tijd. Meer informatie over asbestdaken op milieucentraal.nl Vraag een advies op maat voor tips en adviezen voor het herkennen en verwijderen van asbest.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: l.christiaens[email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen