112

Twee verdachten opgepakt voor bankpasfraude

Verdachten van bankpasfraude opgepakt
Verdachten van bankpasfraude opgepakt
Foto: Overbetuwe Nieuws

Politie Overbetuwe kreeg op 29 juli het verzoek om een bankpasfraude te onderzoeken. De melder kwam uit Huissen en nam contact op met de politie na een telefoontje dat schijnbaar van zijn bank kwam.

Bankpasfraude komt steeds vaker voor. Door oplettendheid van de melder zijn de daders opgepakt en moeten ze zich verantwoorden bij de rechter.

Fraude met pinpas

De melder werd gebeld door zijn bank, althans daar leek het op. De medewerker van de bank vertelde dat er fraude gepleegd was met zijn pinpas en dat de pas moest worden vernietigd . Ter controle moest hij ook zijn pincode opgeven. Dat doet de bank nooit! Een andere medewerker van de bank zou binnen het uur de pas aan de deur op komen halen. De melder vertrouwde het zaakje niet en maakte er een melding van bij de politie.

De politie stuurde een wijkagent naar de woning van de melder om zich voor te doen als de eigenaar van de bankpas om de zogenaamde bankmedewerker op te wachten. Binnen het uur ging de deurbel. Aan de deur stond een achttienjarige jonge dame, die zich voordeed als medewerker van de bank. De op scherp staande wijkagent greep deze dame in haar kraag en ze werd aangehouden.

Aanhouding compagnon

In de nabije omgeving van de woning van melder zag de politie even later een voertuig rijden waarvan de bestuurder afwijkend en verdacht gedrag vertoonde. Bij controle van dit voertuig zat een twintigjarige man uit Diemen. Deze man kon worden gelinkt aan de reeds aangehouden verdachte. In het voertuig zijn opvallend veel bankpassen en random readers aangetroffen. Deze persoon bleek in het bezit te zijn van een PostNL jas, hoewel hij zelf geen postbode was. De man is aangehouden voor betrokkenheid bij de oplichting.

Uit onderzoek bleek dat beide verdachten ook al bezig zijn geweest met soortgelijke oplichting in Groningen. Beide verdachten zijn heengezonden en moeten zich verantwoorden bij de rechter.

Bron: Politie Overbetuwe

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen