112

Dringende oproep brandweer: plaats geen foto’s van ongeval of slachtoffers!

Dringende oproep van de brandweer
Foto: Brandweer Valburg

Valburg – Brandweer Valburg doet een dringende oproep aan omstanders. Plaats géén foto’s op jouw social media! Dit laten zij weten op hun Facebook en Instagram.

Een ongeval afgelopen dinsdagavond, waarbij twee auto’s betrokken waren, in Valburg trok veel toeschouwers. Logisch dat mensen gaan kijken.

Plaats geen foto’s op social media

Brandweer Valburg snapt wel dat mensen naar dit soort sensationele gebeurtenissen toe komen. Waar ze moeite mee hebben is dat mensen er foto’s van maken en dit op hun social media plaatsen. Dat vinden ze niet oké. Vandaar deze dringende oproep.

Het kan namelijk gebeuren dat familie of vrienden van het slachtoffer dit eerder online zien dan dat ze het te horen krijgen van de hulpdiensten. Stel je voor dat je je vader, moeder, zoon of dochter ineens op Facebook ziet met ernstig letsel. Bovendien wil je zelf ook niet op de foto als jij in zo’n situatie bent beland. Houd dit dus voor jezelf! Gelukkig waren ter plaatse de inzittenden al uit de voertuigen en konden ze op eigen benen naar de ambulance lopen voor een korte check.

♦♦♦

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden