112

Contactapp 112.NL gelanceerd voor doven en anderstaligen

Foto: 112.NL

Mensen die niet goed kunnen horen en/of spreken kunnen vanaf vandaag via app 112.NL de meldkamer van de politie, brandweer en ambulancedienst bereiken.

Ook voor mensen die de Nederlandse of Engelse taal niet machtig zijn is de app geschikt.

Gebarentolk

Wie hem downloadt kan daarin persoonlijke kenmerken aangeven. Deze kenmerken worden dan bij een melding meegestuurd aan de meldkamer, zodat de medewerkers van de centrale beter en sneller kunnen helpen. De app is een aanvullende manier om de hulpdiensten te bereiken. Via 112NL krijgen gebruikers contact met een meldkamer en start de centralist indien noodzakelijk een chatgesprek. Ook kunnen gebruikers aangeven in welke taal ze willen communiceren. De app kent een vertaalfunctie met 109 talen, die ook tijdens het chatten kan worden gebruikt. Hier vind je de uitleg in het Nederlands (met gebarentolk)  en in het Engels.

App wordt nog uitgebreid

De applicatie deelt automatisch de locatie van de gebruiker met de meldkamer. Op basis van de ervaringen wordt de app nog verder doorontwikkeld. In de toekomst wordt hij uitgebreid met het meesturen van beeld en videomateriaal en een ik-kan-niet-praten-knop. De app is vanaf morgen (13 januari) beschikbaar in de bekende appstores.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen