112

Bermbranden houden brandweer afgelopen dagen bezig

Zetten/Randwijk – Brandweer Zetten heeft het gisteren druk gehad met het bestrijden van diverse bermbranden. In de nacht van zaterdag op zondag werden ze opgeroepen voor brandgerucht aan de Valkappel in Herveld. Zondagmiddag ontstond er een bermbrand aan de noordkant van de Gesperdensestraat in Randwijk en daarna langs het spoor in Zetten. Later in de avond kregen ze opnieuw een oproep voor een buitenbrand aan de Onderstalstraat in Herveld.

Rond 14.15 uur ontdekte een omwonende een bermbrand aan de Leigraafseweg bij Zetten. Een flinke rookwolk was al te zien. Het duurde even voordat de brandweer van Zetten arriveerde, want zij waren nog bezig met de bermbrand in Randwijk. De brand in de berm kon zich daardoor uitbreiden. Gelukkig werd de brand snel meester toen de brandweer ter plekke water op de berm kon spuiten.

Grotere kans op bermbranden

Brandweer Heteren werd ook bij een grote bermbrand langs de A73 ingezet op zaterdag 13 augustus. Het droge weer maakt de kans op bermbranden dan ook zeer groot. Zij hebben de autospuit van Brandweer Wijchen voorzien van extra water met hun waterwagen om deze brand te bestrijden. Bekijk hier hun Facebookpost. Brandweer Nederland roept sinds vrijdag 12 augustus alle gemeenten, Rijkswaterstaat en de provincies op om wegbermen in de buurt van natuurgebieden met spoed te maaien en het maaisel op te ruimen.

Lees ook: Brandweer roept op om bermen met spoed te maaien

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen