112

Twee extra bijeenkomsten ‘Digitale Weerbaarheid Senioren’

Foto: Rijksoverheid

Gemeente Overbetuwe organiseert diverse voorlichtingsbijeenkomsten ‘Digitale Weerbaarheid Senioren’ in samenwerking met de politie, Huiskamers van Overbetuwe en Blue Professionals. Deze bijeenkomsten leren senioren sneller in de gaten te krijgen wanneer er sprake is van frauduleus gedrag. Twee extra bijeenkomsten zijn erbij ingepland.

“Laat je niet neppen tijdens het appen!”

Zowel jongeren als ouderen kunnen het slachtoffer worden van digitale criminaliteit. Deze bijeenkomsten zijn speciaal ontwikkeld voor senioren, maar ook de mantelzorgers/verzorgers die senioren helpen of bijstaan met hun digitale activiteiten. In een veilige en vertrouwde omgeving van de Huiskamers ben jij uitgenodigd om actief mee te doen, door het delen van voorbeelden en kan je vragen stellen aan de politie en andere professionals.

Afgelopen bijeenkomsten

De inschrijvingen voor de bijeenkomsten “Digitale Weerbaarheid Senioren” op 17 maart, 20 maart en 4 april in de Huiskamers van Randwijk, Zetten en Oosterhout lopen zo goed dat Overbetuwe samen met politie, de Huiskamers en Blue Professionals twee nieuwe bijeenkomsten gepland heeft. De bijeenkomst in de Huiskamer van Zetten op 20 maart is inmiddels volgeboekt, maar voor de bijeenkomsten van vrijdagmorgen 17 maart in Randwijk (Huiskamer van Randwijk, inloop v.a. 09.30 uur) en voor de bijeenkomst van dinsdagmiddag 4 april in Oosterhout (Huiskamer van Oosterhout, inloop v.a. 13.30 uur) is nog wel ruimte. De twee nieuwste bijeenkomsten vinden plaats in Elst en Valburg/Homoet. Ook deze bijeenkomsten zal burgemeester Patricia Hoytink-Roubos openen en iedereen van harte welkom heten. Deelname is geheel gratis, wel even tevoren aanmelden! Schrijf je snel in via: [email protected] (vol = vol).

Digitale veiligheid

In ongeveer 2,5 uur worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Babbeltrucs
  • Let op jouw bankpas
  • Veilig met geld
  • Pishing (proberen jouw gegevens te ontfutselen)
  • Spoofing (het aannemen van een andere identiteit)
  • Shouldering (meekijken met pinnen)
  • Tonen van frauduleuze voorbeelden, Kind in Nood, WatsApp fraude, Bankhelpdesk fraude, etc.
  • Slimme apparaten
  • Preventie maatregelen (wachtwoorden, wachtwoordenkluis, updaten software, virusscanners, vakantie maatregfelen, deuren en ramen op slot, sleutel onder de deurmat, touwtje uit  de brievenbus, etc.
  • Tips van de wijkagent

Beschikbare data en locaties

  1. Vrijdag 17 maart van 10.00 tot 12.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur.) Huiskamer van Randwijk, MFA De Haar, Bredestraat 2 in Randwijk.
  2. Maandag 20 maart van 10.00 tot 12.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur.) Huiskamer van Zetten, De Loohof, Stationstraat 1 in Zetten.
  3. Dinsdag 4 april van 14.00 tot 16.30 uur (inloop vanaf 13.30 uur.) Huiskamer van Oosterhout, De Schakel, Honsvoet 2 in Oosterhout.
  4. Dinsdag 2 mei van 10.00 tot 12.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur.) Het Wapen van Elst.
  5. Donderdag 1 juni van 10.00 tot 12.30 uur (inloop vanaf 9.30 uur.) De Huiskamer van Valburg/Homoet.

Inschrijven en bijeenkomsten

Schrijf je snel in voor één van de bijeenkomsten door een mail te sturen naar [email protected] of teken je direct in op de lijst die bij iedere Huiskamer aanwezig is. Geef aan voor welke Huiskamer je kiest, wanneer je komt en met hoeveel personen. De deelname is gratis, wel even van tevoren inschrijven want VOL = VOL!

 

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wij denken graag met je mee om de reclame-euro optimaal te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen