112

Politie vindt overleden persoon in woning Elst; verdachte aangehouden

Foto: Politie.nl

Elst – Tijdens een doorzoeking van een woning aan het Colosseum is dinsdagmorgen een overleden persoon aangetroffen. De doorzoeking vond plaats in het onderzoek naar een 57- jarige man, die sinds september 2022 vermist is.

Tijdens de doorzoeking in de woning heeft het onderzoeksteam een overleden persoon aangetroffen.

Nader onderzoek moet uitwijzen of het inderdaad om de 57- jarige vermiste man gaat. Daar gaat de politie op dit moment wel vanuit. Het zal echter nog enkele dagen duren voordat hier helderheid over is. Hoe de overleden persoon om het leven is gekomen wordt verder onderzocht.

Aanhouding verricht

Dinsdagmorgen hebben rechercheurs een 56- jarige vrouw aangehouden. Zij wordt verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de man. Daarnaast wordt de vrouw er ook van verdacht na zijn verdwijning gebruik te hebben gemaakt van zijn persoonsgegevens. Op dit moment zit zij in beperkingen. Dat betekent dat zij alleen contact mag hebben met haar advocaat en niet met de buitenwereld.

Onderzoek gaat verder

De verwachting is dat het onderzoek op locatie nog enkele dagen in beslag neemt. De komende dagen worden er nog in en om de woning sporen veiliggesteld. Er is dinsdagmorgen een PD- Unit geplaatst in de straat. Vanuit deze trailer werken diverse specialismen samen op locatie om een zo helder mogelijk beeld te krijgen van wat zich heeft afgespeeld in de woning. Ook wordt er nog een uitvoerig buurtonderzoek uitgevoerd.

Vragen over vermissing sinds september 2022

De politie kan begrijpen dat er veel vragen leven over deze vermissingszaak. De man is voor het laatst gezien in september 2022. Bij vermissingen kan het zijn dat een persoon bewust even van de radar wil blijven. De politie besluit na 48 uur of een vermissing als urgent of niet urgent wordt aangemerkt. We hebben in deze zaak getuigen gehoord en ook de melder gesproken. Met het verstrijken van de tijd is het scenario van een bewuste vrijwillige verdwijning steeds minder aannemelijk geworden. De afgelopen maanden is er nader onderzoek verricht, ook naar het gebruik van persoonsgegevens van de man na zijn verdwijning. Onder andere daaruit kon het onderzoeksteam opmaken dat het meest aannemelijk scenario is dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen en niet vrijwillig is vertrokken. Dat heeft geleid tot de aanhouding en doorzoeking vandaag.

Enorme impact in de wijk

Dit heeft een enorme impact op de wijk. Het onderzoek vindt de komende dagen plaats, dat betekent dat er veel beweging in en om de woning zichtbaar en hoorbaar zal zijn. De wijkagent is uiteraard ook beschikbaar om vragen te beantwoorden. Mocht je willen praten met de wijkagent over de impact of andere vragen willen stellen, dan kun je altijd contact opnemen.

Heb je meer informatie of heb je de afgelopen tijd in en/of om de woning aan het Colosseum verdachte situaties/ voertuigen gezien? Dan komt de politie graag met je in contact. Ze zijn op zoek naar mensen die meer informatie hebben over de afgelopen maanden. De politie realiseert zich heel goed dat er een langere tijd verstreken is, maar hoe klein de informatie voor jou ook lijkt, alle informatie kan bruikbaar zijn voor het onderzoek.

Contact opnemen kan via 0900 8844 of via politie.nl. Wil je liever anoniem informatie delen, dat is dat ook mogelijk. Dat kan via MeldMisdaadAnoniem, via 0800 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl

De politie verwacht de komende dagen geen nieuwe updates te kunnen geven in dit onderzoek. Mocht dat wel het geval zijn, dan wordt dit actief gecommuniceerd via het Twitteraccount Pol_Gelderland en via politie.nl.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen