Kabinet geeft meer geld aan boer die sneller stopt om stikstof

Foto: Overbetuwe Nieuws

Hoe sneller een boer die stikstof uitstoot in de buurt van een beschermd natuurgebied zich laat uitkopen door de overheid, hoe meer geld hij hiervoor kan krijgen.

Dat is een van de maatregelen die verantwoordelijk minister Christianne van der Wal voor Natuur en Stikstof vrijdag zal aankondigen in een brief over het stikstofbeleid van de komende jaren, zeggen bronnen. Ze laat ook onderzoeken in welke gebieden de nood het hoogst is, maar wat er precies gebeurt met boeren in de ‘rode gebieden’, wordt in de brief nog niet bekendgemaakt.

Prijsprikkel

In een debat eerder deze maand kondigde de bewindsvrouw al aan dat ze met zo’n prijsprikkel boeren in kritische gebieden snel hoopt te verleiden tot stoppen. Het kabinet wil er zo voor zorgen dat de stikstofneerslag in kwetsbare natuurgebieden snel wordt verminderd. Ook hoopt Van der Wal op deze manier zoveel mogelijk te voorkomen dat er boeren gedwongen worden te stoppen, maar dat valt niet uit te sluiten, waarschuwde de minister al eerder.

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen