Met één maatregel red je als melkveehouder de weidevogel niet

Foto: Louis Bolk Instituut

Met één maatregel red je de weidevogel niet. Het goede nieuws is echter dat een combinatie van maatregelen wel werken. De nieuw verschenen brochure Winst & Weidevogels zoekt naar wederzijdse winst.

Met de huidige landbouwpraktijk als uitgangspunt is gewerkt aan maatregelen en voorwaarden die goed inpasbaar zijn op (een deel van) een modern melkveebedrijf en wel zo dat ze effectief zijn.

weidevogelGoed afstemmen

Er zijn geen hapklare oplossingen voor het behoud van weidevogels; het begint met een goede afstemming tussen de wensen van weidevogel en melkveehouder. De ervaringen die hiermee zijn opgedaan binnen het project “Winst & Weidevogels” zijn daarom gebundeld. In de brochure staan bij elk hoofdstuk aanbevelingen waar melkveehouders meteen mee aan de slag kunnen. Vanuit de weidevogelbril (veiligheid, voedsel en rust) is er veel aandacht voor de weidemogelijkheden, zoals kruidenrijkgrasland, weidegang en randenbeheer. Daarnaast komt de inpassing in de bedrijfsvoering (bodem, voeding en vakmanschap) en omgevingsfactoren als predatie en residuen van pesticiden uitgebreid aan bod.

weidevogelBrochure

De brochure is nu kosteloos te downloaden of te bestellen via: Winst & Weidevogels

De brochure is het eindproduct van het project Winst & Weidevogels (weidewinst.nl) gefinancierd door de Provincie Zuid-Holland waarin agrarisch collectieven en melkveehouders samenwerkten met het Louis Bolk InstituutVan Hall LarensteinVeenweiden Innovatiecentrum en PPP-Agro Advies.

Bron: Louis Bolk Instituut

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen