Burgers Zoo start het nieuwe jaar met twee babypanters

Foto: Burgers Zoo

In de vroege uurtjes van het nieuwe jaar zijn er bij Burgers Zoo in Arnhem twee babypanters geboren. Voorlopig zullen ze alleen nog te zien zijn via een livecam in het kraamverblijf.

Terugtrekken

De Sri Lanka panter trekt zich terug, op zoek naar afzondering en rust voor haarzelf en haar twee baby’s. Als zij wil, kan ze wel naar buiten. De dierentuin verwachtte een meerling omdat de 9,5 jaar oude vrouwtjespanter een erg dikke buik had.

Pasgeboren panters wegen slechts 500 gram. Pas na tien dagen gaan de oogjes van de jongen open. Na zes weken beginnen de jonge panters met het eten van vlees. Na drie maanden krijgen ze geen moedermelk meer.

Als je via de Livestream wilt kijken naar het kersverse gezin kijk dan hier.

Twee nieuw jaar jongen bij de panters! Volg ze live

In de eerste uren van het nieuwe jaar (tussen 00.30 & 3.00u) hebben we live de worp kunnen zien van twee panters! Moeder en de twee jongen zijn te volgen via de livecam. Voorlopig zullen ze nog niet voor de schermen zichtbaar zijn en volgen ook de dierverzorgers ze nauwlettend via de live verbinding. Wij zijn natuurlijk net zo nieuwsgierig als jullie! Een panter trekt zich echter terug en is op zoek naar alle rust en afzondering. In het gedetailleerd ontworpen panterkraamhok maken we dit mogelijk. Als de moeder naar buiten wil dan kan ze het verblijf eventueel verlaten.Pasgeboren panters wegen slechts 500 gram. Pas na tien dagen gaan de oogjes van de jongen open. Na zes weken beginnen de jonge panters met het eten van vlees. Na drie maanden krijgen ze geen moedermelk meer.Kijken jullie mee op www.burgerszoo.nl/panter

Geplaatst door Burgers' Zoo op zondag 31 december 2017

article
2038
Burgers Zoo start het nieuwe jaar met twee babypanters
In de vroege uurtjes van het nieuwe jaar zijn er bij Burgers Zoo in Arnhem
https://overbetuwe.nieuws.nl/bij-de-buren/2038/burgers-zoo-start-het-nieuwe-jaar-met-twee-babypanters/
2018-01-01T12:54:34+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/268/2018/01/01124348/Babypanter.jpeg
Arnhem, Burgers Bush, Burgers Zoo, geboorte, Overbetuwe, Overbetuwe.Nieuws, panters
Bij de buren, Natuur