Gelderse bedevaart ter ere van de Vrouwe van Gelderland

Pelgrims in 1923 uit de Betuwe op weg naar Maria’s bedevaartsoord  Renkum
Pelgrims in 1923 uit de Betuwe op weg naar Maria’s bedevaartsoord Renkum
Foto: Parochiearchief

De jaarlijkse traditionele Gelderse bedevaart vindt op zondagmiddag 23 oktober in het bekende bedevaartsoord Maria van Renkum plaats. Deze is ter ere van Onze Lieve Vrouw van Renkum, al eeuwen vereerd als de Vrouwe van Gelderland.

Voor deze bedevaart zijn speciaal de gelovigen uit Gelderland uitgenodigd, maar ook van buiten Gelderland ben je van harte welkom. De kosten voor deelname bestaat uit een vrijwillige bijdrage voor de bestrijding van de hoge onkosten. Het vervoer is op eigen gelegenheid.

bedevaartProgramma

Het programma met bedevaart liederen wordt muzikaal begeleid door een gelegenheidskoor onder leiding van dirigente mevr. Regina Witte Koppen uit Zevenaar e.o. Hoofdcelebrant is kapelaan Bart Theunissen, rector van bezinningshuis Emmaus.

Het programma duurt van 14.00 tot 16.00 uur:

  • 14.00 uur : bloemenprocessie + rozenkransgebed in de bedevaartkerk.
  • 14.30 uur: feestelijke eucharistieviering.
  • 15.45 uur: Lof.
  • 16.15 uur: gezellige ontmoeting met versnaperingen.

Kinderen kunnen meelopen in de bloemenprocessie. Daarvoor moeten ze dan om 13.45 uur aanwezig zijn in de sacristie.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen