Bemmelse kunstenaars tonen werk in Galerie de Sleedoorn

Zetten – Galerie de Sleedoorn organiseert van 4 tot en met 27 maart 2022 een bijzondere tentoonstelling van werk van negen Bemmelse kunstenaars, verenigd in Kunstlokaal Bemmel.

Deze expositie was eerder gepland eind 2020 en januari 2021, echter het coronavirus was spelbreker. In deze periode heeft Kunstlokaal Bemmel op 11 maart 2021 afscheid moeten nemen van Ans Derks. Zij had haar kunstobjecten voor deze expositie al zorgvuldig uitgezocht. Haar werk wordt nu tentoongesteld te midden van haar collega’s.

Schilderijen en aquarellen

Bijzondere schilderijen en aquarellen, van rivierenlandschappen tot portretten zijn opgenomen in de Expositie. Daarnaast een keur aan grafiek, zoals kleuretsen, fotopolymeer etsen, mezzotinten, van kleurrijk tot mysterieus donker en veelal geïnspireerd op de natuur. Ook worden bijzondere ruimtelijk werken geëxposeerd, van kleurig abstract tot keramische objecten geïnspireerd op de onderwaterwereld.

Leons, Ans, Betty en Ingrid

De natuur is aanleiding en onderwerp voor zowel Leon Swinkels in zijn rivierenlandschappen als dat was voor Ans Derks. Betty Trienekens combineert in het werk de acties van het schilderen met ritmes en vormen uit de natuurlijke omgeving. Ingrid Reterink doet in haar olieverfschilderijen onderzoek in kleur.

Rezie en Gradi

Het ruimtelijk werk van Rezie Hendriks is vaak kleurrijk en over de top. Niet alles is wat het in eerste instantie lijkt te zijn. Terwijl de keramische objecten van Gradi Schoenmakers juist voor zich spreken, echter met de onderliggende boodschap dat de verstoring van het totale zeeklimaat door de mens wordt veroorzaakt.

Joke, Frank en Willy

Bijzonder is de veelheid aan grafiek. Joke Haverkate zoemt in haar kleurenetsen in op elementen en beelden uit de natuur, zoals  details van boerenwormkruid. Frank Timmermans toont fotopolymeer etsen. Hij daagt de beschouwer uit om een eigen persoonlijk beeld en associatie op te roepen. Willy van Kaam beoefent vooral de mezzotint omdat zij dat een fijne techniek vindt om te doen en zich mee uit te drukken.

Galerie de Sleedoorn is geopend op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. In de galerie zijn de coronamaatregelen van kracht. Laat je verrassen door deze bijzondere kunstwerken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen