Heeft u onderwerpen voor de nieuwe AVP?

Foto: Overbetuwe Nieuws

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staan de gemeentelijke regels over openbare orde en veiligheid. Heeft u onderwerpen die volgens u in de vernieuwde APV van Overbetuwe zouden moeten? Laat het de gemeente Overbetuwe weten!

Voor de gemeente Overbetuwe is het weer tijd om de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) te vernieuwen. In de APV staan de gemeentelijke regels over openbare orde en veiligheid. De APV is voor iedere gemeente verschillend. De vernieuwing van de APV betekent dat wordt gekeken of de verordening nog goed toepasbaar is in de praktijk en voldoet aan alle wettelijke voorschriften. Het kan nodig zijn om artikelen aan te passen, te verwijderen of toe te voegen. De gemeenteraad beslist daar uiteindelijk over. In beginsel zal het college van burgemeester en wethouders proberen om het aantal regels te beperken, maar voor de openbare orde en veiligheid wil het college aan de gemeenteraad voorstellen enkele onderwerpen aan de APV toe te voegen, namelijk: een hoofdstuk over prostitutiebeleid, een artikel over ondermijning en een gebruiksverbod van (plastic) ballonnen.

De tekst van de huidige APV 2019

Heeft u onderwerpen?

Heeft u andere onderwerpen die volgens u in de nieuwe  APV zouden moeten komen, of zijn er onderwerpen die volgens u veranderd moeten worden om bepaalde redenen? Dan vraagt gemeente Overbetuwe u dit en uw redenen daarvoor aan ons te laten weten. Uw reactie kunt u mailen naar [email protected] met vermelding van ‘Nieuwe APV’ of per post sturen naar burgemeester en wethouders, Antwoordnummer 175, 6660 VB Elst, ook met vermelding van ‘Nieuwe APV’. We ontvangen uw reactie graag vóór woensdag 9 oktober.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen