Parkeren op De Aam aangescherpt

Foto: FranckinJapan via Pixabay

Elst – Gemeente Overbetuwe heeft bij alle openbare parkeervakken op De Aam borden laten plaatsen om nog duidelijker te maken dat het vakken voor personenauto’s zijn.

Past jouw auto niet in 1 vak? Dan mag je daar dus niet parkeren. Deze parkeerregel is niet nieuw maar er wordt nu wel scherper op gecontroleerd. In verband met deze nieuwe situatie gaan de boa’s (buitengewoon opsporingsambtenaren) van de gemeente de eerste 14 dagen waarschuwen. Daarna gaan ze over op bekeuren.

Parkeervakken voor personenauto’s

Het verkeersbesluit geldt al sinds 2017. De openbare vakken op de weg zijn bedoeld voor personenauto’s, met uitzondering van een paar plekken aan de Newtonweg. Die zijn bestemd voor vrachtwagens en deze zijn ook zo aangegeven. In de praktijk blijkt dat chauffeurs toch regelmatig met grotere auto’s dan personenauto’s in de vakken parkeren. De gemeente kreeg hier veel klachten over. Er was onduidelijkheid over het wel of niet mogen parkeren over meerdere vakken. Met deze borden zorgt de gemeente voor meer duidelijkheid en kan er beter worden gehandhaafd.

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen