Dierenarts uit Herveld schreef kinderboek

Foto: PxHere

De Herveldse dierenarts Moss Tijssens schreef het kinderboek ‘Sjef de Kliniek, de hond van de dierenarts’.

Het eerst exemplaar werd overhandigd aan Salma Bensiali, de kinderburgermeester van de gemeente Overbetuwe. Kinderen en grote mensen, dierenartsen, paraveterinairen en natuurlijk vrienden en familie luisterden aandachtig naar de verhalen over dieren en het verhaal van Moss over haar nieuwe kinderboek.

Eigen ervaringen beschreven

Met het boek wil Moss graag haar ervaringen vanuit de dierenartsenpraktijk overbrengen aan kinderen. Kinderen leren meer over de liefde en de zorg voor dieren en er wordt een blik in de wereld van een dierenarts gegeven. “Ik wil niet op de stoel van de juf of de dokter zitten”, vertelt Moss. “Juist door een gewoon leesboek te schrijven, waar de feiten wel in kloppen, leren de kinderen zonder dat ze het zelf in de gaten hebben.”

De waargebeurde verhalen worden verteld door de hond Sjef, de hond van de dierenarts. Sjef is altijd bij Dierenkliniek Lingestaart en bekijkt daar vanaf zijn eigen kussen de gebeurtenissen, die zich afspelen in de spreekkamer. Tussendoor kauwt hij op een varkensoortje. “Woeh, lekker”, zegt hij tevreden.

Hij vertelt bijvoorbeeld over Draakje die de dierenarts wil bijten, over Keesje die blind wordt, over Muis die geen muis is, over Bella die het licht aan het einde van de tunnel ziet, en nog veel meer avonturen. Maar Sjef geeft ook geheimen bloot over zijn eigen leven (hij vindt Roos meer dan lief). Die geheimen moet je wel bewaren.

Moss heeft eerder een kinderboek geschrevend. In 2013 verscheen ‘Verhalen op Pootjes, uit het leven van een dierenarts’.

Vanaf eind september is het ‘Sjef de Kliniek, de hond van de dierenarts’ verkrijgbaar voor € 19,50 via Bol.com. ISBN 9789082232196. Uitgegeven in hard cover, 116 pagina’s, geïllustreerd door Dorien Renée, uitgeverij CIP.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen