Bekende Elstenaar aan het woord; Jaqueline Aronson

Jacqueline Aronson
Jacqueline Aronson
Foto: PicturesbyLeo

ELST- De veelzijdige actrice en musicalster Jacqueline Aronson is een bekend gezicht op televisie en in de theaterwereld. Minder bekend is dat ze in Elst woont. Wie is Jacqueline en hoe heeft zij zich door de coronacrisis heengeslagen? Ze vertelt het zelf!

Door Jacqueline Aronson

Mijn naam is Jacqueline Aronson; musicalactrice en woonachtig in Elst. Vanaf mijn 16e jaar sta ik al op het toneel, eerst als danseres begonnen bij zo’n beetje alle grote TV shows die er toen waren zoals de ‘1,2,3 show’, de ‘Willem Ruis Show’, ‘Wedden Dat’ en ‘Moordspel’. Ik werkte voor choreograaf Barrie Stevens, Bryan Rogers en Douglas Squires. De regie was voornamelijk in handen van Guus Verstraete Jr.

Nadat ik de musical ‘Cats’ in Carre had gezien wist ik; daar wil ik in! Ik deed auditie en het jaar erop stond ik in de musical ‘Cats’. Daarna heb ik mezelf aan de hand van zang en spellessen ontwikkeld tot musicalactrice en heb gespeeld in musicals als ‘Chicago’, ‘A Chorus Line’, ‘Copacabana’, ‘Fame’, ‘Sister Act’, ‘Hartsvrienden’ en meest recent ‘Ciske de Rat’.

Verhuizen naar Elst

Mijn man is muzikant en als je in producties door het land heen moet toeren, sta je veel in de file. Vooral als je vanuit het westen van het land moet komen. Om 18.00 uur in het theater aanwezig moeten zijn, betekent dat je om 14.00 uur van huis moet vertrekken. Dit is erg vroeg als je pas rond 01.00 uur ’s nachts weer terug bent.

We zijn gaan zoeken naar een woning in het mooie oosten van het land, in de buurt van de vele theaters onder de rivieren. We wilden altijd al dichterbij de mooie Veluwe wonen en zochten meer ruimte en rust. Bovendien trokken de twee steden Arnhem en Nijmegen ons aan. Dus het werd Elst; een redelijk groot dorp, met veel drukte en gezelligheid. Er is veel aandacht voor kunst en cultuur met een eigen Theater De Kik, waar ik onlangs nog op een benefietavond heb opgetreden, voor het behoud van dit unieke theater.

In 2008 ben ik hier in Elst komen wonen, samen met mijn gezin. Het bevalt ons hier prima, daar er de laatste jaren veel is bijgebouwd. Het gebied Park Lingezegen is oprecht een zegen voor de omgeving. Hier kom je tot rust, prachtig! Toen we na de lockdown weer een beetje naar buiten mochten, hebben we ook vele heerlijke wandelingen gemaakt in dit mooie gebied.

Coronacrisis

Tijdens de coronacrisis lag alles stil. Dit was erg heftig en nog steeds is het triest om te zien dat zoveel mooie grote producties zijn stilgelegd en waarschijnlijk ook niet meer terugkomen. Daar word ik best verdrietig van. Ik geef veel les op de Nederlandse Musical Academie in Arnhem en tijdens de crisis was het een uitdaging om artistieke vakken zoals zang en dans online te geven, maar we hebben de studenten zoveel mogelijk geboden.

Dansles geven vanuit huis was een hele uitdaging, maar het gaf me een heel gelukkig gevoel om zo de studenten een moment uit hun isolement te halen en contact met ze te hebben. Het was een zware periode voor iedereen en ik hoopte elke dag op het bericht dat we weer alles gewoon op konden pikken.

Gelukkig heb ik mijn opleiding tot vocal coach bij Vocal Center gewoon kunnen voltooien. Deze dreigde in het gedrang te komen door de crisis, maar gelukkig konden we veel online doen. Ik heb erg veel zin om mijn eigen praktijk op te zetten en geef nu les in Arnhem en Nijmegen. Het is zo ontzettend gaaf om mensen te helpen en mijn expertise te kunnen doorgeven. En dit kan indien nodig altijd doorgaan ook online.

De show gaat door!

Een paar weken geleden ben ik gevraagd voor de hoofdrol in de grote familieshow in Velp, geproduceerd door Studio 26. Geweldig dat dit Productiehuis hun nek uitsteekt in deze moeilijke tijd. Het is zo fijn dat ik weer mag spelen! Elke zaterdag in de zomervakantie zijn er drie shows te zien, voor de hele familie. Dit duurt nog tot eind augustus. Het is zo heerlijk om al die gelukkig kindersnoetjes te zien. Ze mogen mee dansen en meedenken en krijgen bijzonder lekkere hapjes tussendoor. Voor de ouders brengt het ook weer wat luchtigheid in deze heftige tijden.

Ik ben een bevoorrecht mens met een prachtig beroep dat altijd weer de mogelijkheden bied om iets te doen voor het plezier van de medemens. Dit mag nooit verloren gaan.

Jacqueline van dichtbij

Wil je Jacqueline zien optreden? Geniet deze zomer van de Grote Familieshow; een wervelende en energieke theatershow met een culinair randje, voor kinderen van 6 t/m 12 jaar oud (en hun ouders). Reserveer kaarten op Studio 26. Binnenkort heeft Jacqueline haar eigen zangstudio in Arnhem, Elst en Nijmegen. Dan kan je bij haar ook zanglessen volgen.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen