Kersenkoningin Daia en Hofdame Nina zijn de sterren van het Drielse Kersenfeest 2022

Foto: Overbetuwe Nieuws

Driel – Het Kersenfeest is eindelijk in volle gang. Na twee ellendige jaren is het deze week dan zover en de meeste Drielenaren konden niet wachten. De kersverse Kersenkoningin Daia Neerhof (16) en Hofdame Nina van der Burg (18) net zo min!

De dames hebben een vol programma van prijzen uitdelen, de vier-daagse lopen, feesten openen, volleyballen en natuurlijk kersen uitdelen! Op de vraag of ze zelf ook wel van kersen houden kijken ze elkaar even verbaasd aan, wat voor een vraag is dat nou weer en roepen dan: “Maar natuurlijk! Lekker!”

Spelen, sporten, feesten én kersen eten

KersenkoninginHet is meteen vanaf de eerste dag gezellig in de feesttent aan de Patrijsstraat. Iedereen heeft weer zin in het jaarlijks terugkerende dorpsfeest die, net als zoveel andere evenementen, een twee jaar gedwongen pauze heeft moeten nemen door Covid. De zin in een verzetje, een feest en je dorpsgenoten weer ontmoeten staat bij iedereen hoog op de agenda. Het weer zit mee, koud is het in ieder geval niet, de zon schijnt meestal en de regen klinkt in een grote feesttent best gezellig. Een reden om toch nog maar even te blijven zitten, ook geen straf met het programma dat de organisatie dit jaar wist samen te stellen.

Daia en Nina verheugen zich erg op de hele week, vooral op het openen van de feesten in de tent en de festen zelf maar het meest misschien nog wel in grasvolleybaltoernooi die deze zaterdag gehouden wordt. Volleyballen kunnen ze namelijk als de beste; ze spelen beide bij volleybalvereniging Toesj in Heteren.

En zo is Nina Hofdame geworden, gevraagd door Daia, die op haar beurt weer door de organisatie benaderd werd. Vorig jaar, tijdens het alternatieve programma wegens de coronamaatregelen won Daia met haar team de eerste prijs met een jurk die gemaakt was van gerecycled materiaal. Dit jaar werd ze benaderd met de vraag of ze Kersenkoningin wilde zijn en daar hoefde ze echt niet lang over na te denken. “Ik mocht toen zelf een hofdame kiezen en heb Nina gevraagd. We volleyballen samen maar ze is ook mijn vriendin!” Nina reageerde meteen enthousiast en daar zijn ze dan: de Kersenkoningin én Hofdame van Het Drielse Kersenfeest 2022!

Allebei hebben ze een prachtige jurk aan, zijn chique opgemaakt en hun haar is gedaan en dat is natuurlijk al superfeestelijk. Dan nog een hele week in de planning van allerlei leuke dingen met je vriendin. Geen wonder dat ze stralen!

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen