Provincie trekt waarschuwing zwemmersjeuk Slijk-Ewijk weer in

Foto: xxolaxx via pixabay

Slijk-Ewijk – De provincie Gelderland heeft de waarschuwing voor zwemmersjeuk in recreatieplas Strandpark Slijk-Ewijk ingetrokken.

De afgelopen periode zijn er nagenoeg geen gezondheidsklachten gemeld bij de GGD, de beheerder van de recreatieplas en of het provincieloket. De verwachting is daarom dat de kans om zwemmersjeuk op te lopen na het zwemmen in het zwemwater van recreatieplas Strandpark Slijk-Ewijk is afgenomen.

Binnengekomen klachten

De waarschuwing was ingesteld nadat er een aantal klachten bij de provincie waren binnengekomen. De meeste klachten over zwemmersjeuk doen zich doorgaans voor aan het begin van het zwemseizoen, tijdens een periode met veel zon en hogere temperaturen. Omdat de parasiet van nature voorkomt n oppervlaktewater blijft de kans altijd bestaan om zwemmersjeuk op te lopen. De aandoening is hinderlijk, maar verder onschuldig.

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op: zwemwater.nl

Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur bellen met het Provincieloket, tel. (026) 359 99 99. Mailen kan naar: [email protected].

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen