De Poolse Oversteek Driel

Foto: Gemeente Overbetuwe

Zondag 22 september is er de Poolse Oversteek in Driel.

Na de landing op 21 september 1944 waren zo’n 1.000 Poolse militairen gestationeerd bij Driel. In de drie nachten na de landing hebben ongeveer 250 Poolse militairen in het geheim de Rijn over kunnen steken, om de 1e Britse Airborne Luchtlandingsdivisie in de perimeter bij Oosterbeek te versterken. Op 22 september 2019, 75 jaar na de Slag om Arnhem, wordt deze oversteek met de 6e Airborne Brigade uit Polen nagebootst. Een bijzondere middag waarin de dankbaarheid aan de Poolse inzet wordt getoond met de Oversteek, presentatie van militaire middelen, een kampement met Poolse re-enactors, live muziek, eten en drinken.

Programma:

13:00 Dropping georganiseerd door Pathfinder group UK (in het weiland aan de overzijde van de dijk)

13:00 Muziek, Static shows, speelweide en foodtrucks!

15:00 De Poolse Oversteek

De 6e Airborne Brigade uit Polen, met ondersteuning van 11 Luchtmobiele Brigade, zal 100 meter ten oosten van het Drielse veer de Rijn oversteken, als herinnering aan de pogingen van de Polen die in september 1944 de ingesloten Britse militairen probeerden te helpen.

15:30 Muziek, Static shows, speelweide en foodtrucks

Wat is er nog meer te doen?

Waan je in het Poolse kampement waar de soldaten gestationeerd waren in 1944. Bekijk de militaire middelen die vandaag de dag in de legers gebruikt worden bij de Statics Shows van de 6e Airborne Brigade en de 11 Luchtmobiele Brigade. Geniet van een hapje en een drankje van de verschillende foodtrucks terwijl de kinderen zich vermaken  op de speelweide met het luchtkussen.

Download de folder

Informatie vindt je hier over de Oversteek. Download folder.
Op de website van de Stichting Driel Polen vindt je meer informatie over de herdenkingsactiviteiten in Driel op de vrijdag en zaterdag voorafgaand aan De Oversteek.

Voor meer informatie over andere evenementen in de andere Airborne gemeenten, bezoekt u de website van de Airborne Region

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen