Zwembad in Zetten blijft voorlopig nog open

Foto: Overbetuwe Nieuws Petra Scheutjens

Gemeente Overbetuwe trekt 22 miljoen uit voor nieuwbouw van een sport- en zwemcomplex ter vervanging van de Helster in Elst. Er wordt gevreesd dat dit geld onttrokken wordt van het zwembad in Zetten, waardoor deze dreigt te verdwijnen.

Gewapend met badmuts en wedstrijdbal

Leden van de zwem- en waterpolovereniging EZZ hadden zich uitgerust met badmutsen, duikbrillen, badjassen en wedstrijdbal om duidelijk te maken dat zwembad Zetten open moet blijven. Wethouder Wijnte Hol toverde een zwembroekje van zichzelf uit 1985 uit zijn binnenzak, om te laten zien dat ook hij het zwembad in Zetten een warm hart toedraagt.

Gemeente Nederbetuwe is eigenaar

Een op de drie mensen die komen zwemmen komen uit de Nederbetuwe. Ook al staat het zwembad zelf in de Overbetuwe, gemeente Nederbetuwe is eigenaar ervan. Er ligt dan ook nog een rol van de gemeente Nederbetuwe in het voortbestaan van het zwembad. Komende vier jaar heeft de gemeente Overbetuwe toegezegd financieel bij te dragen aan het zwembad in Zetten. Tot 2023 zal het zwembad dus nog zeker open blijven.

Mogelijkheden bekijken om zwembad open te houden

Tijdens de vergadering werd duidelijk dat het nieuwe zwembad in Elst los moet worden gezien van die in Zetten.  De partijen zijn bereid om te kijken wat de mogelijkheden zijn om het zwembad open te houden. Niemand van de gemeenteraad is voor het sluiten van het zwembad. Er zijn al gesprekken gevoerd met de zwemverenigingen. Deze gaven aan dat ze bereid zijn om uit te wijken naar Elst, aangezien deze een grotere capaciteit gaat krijgen, want alleen een instructiebad is niet voldoende. Het zwembad is flink verouderd en zal grondig opgeknapt moeten worden.

Gemeenteraadverkiezingen

In 2022 komen er nieuwe gemeenteraadsverkiezingen. Het is waarschijnlijk dat de nieuwe gemeenteraad alsnog over het bestaan van het zwembad in Zetten moet gaan beslissen. Op dit moment is de gemeenteraad nog niet tot een besluit gekomen. Daarop moeten we nog wat langer wachten, maar er is nog hoop dat het zwembad open mag blijven.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen