Koninklijke onderscheiding voor drie leden van de brandweer Oosterhout

Foto: Overbetuwe Nieuws Petra Scheutjens

Vanavond zijn drie brandweermannen van de vrijwillige brandweer Oosterhout benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Deze onderscheidingen werden uitgereikt door burgemeester Particia Hoytink-Rombouts.

Jos Hoogsteder

Jos Hoogsteder neemt na 25 jaar afscheid van de vrijwillige brandweer. Doordat hij een eigen garagebedrijf heeft, is zijn kennis en ervaring van voertuigen goed van pas gekomen bij inzetten bij de brandweer. 1 April 2011 werd Jos ploegcommandant van Oosterhout.

Tonnie Derksen

Tonnie Derksen verlaat na 38 jaar de vrijwillige brandweer. Hij is een geboren en getogen Oosterhouter; zijn kennis van de omgeving maakte dat de wagen snel ter plaatse was. Tonnie stelde naast zijn bedrijf, ook zijn tractor ter beschikking aan de brandweer. Als chauffeur is Tonnie ooit verantwoordelijk geweest dat een deel van Oosterhout zonder verlichting kwam te zitten, toen hij vergat de lichtmast van de wagen in te klappen.

Marcel Lintsen

Marcel Lintsen heeft 25 jaar bij de vrijwillige brandweer gezeten. Als zijn pieper ging, liet hij alles uit zijn handen vallen. Zelfs vanuit Slijk-Ewijk stapte Marcel nog als eerste in de brandweerwagen. Zijn kennis en vaardigheden van diverse gereedschappen en materialen kwamen goed van pas. Zelf heeft Marcel ook een paar keer de brandweer op de stoep gehad, toen er brand was in zijn schoorsteen.

Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Uit handen van onze burgemeester ontvingen de drie mannen een onderscheiding, zodat zij zich Lid tot de Orde van Oranje-Nassau mogen noemen. Particia Hoytink-Rombouts sprak haar respect en waardering uit voor de inzet van de vrijwillige brandweer Overbetuwe.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen