Nationale Archeologiedag Park Lingezegen

Foto: Petra Scheutjens

Op 12 oktober organiseert Park Lingezegen weer een speciaal event tijdens de Nationale Archeologiedagen! Na de Merovingische kralenprocessie van 2017 en de publieksopgraving van 2018, is er komende zaterdag een kleine opgraving van een bijzondere waterput uit de 17e of 18e eeuw.

Tijdens de opgraving kunnen de archeologen van Greenhouse Advies en Rubicon Erfgoed je meer vertellen over de vondst van de waterput, over de plannen voor de inrichting van de omgeving en over archeologie in Park Lingezegen.

Archeoroutes

Voorafgaand aan de opgraving (of daarna natuurlijk) kun je naar hartenlust wandelen over onze archeoroutes. Zo kun je zelf op ontdekkingstocht langs de archeologische wonderen van Park Lingezegen. Met de archeoroute Kralensnoer loop je bijvoorbeeld via de vindplaats van het kralensnoer in Park Lingezegen naar het Tempel | Kerk Museum in Elst met de fundamenten van Romeinse tempels uit de 1e eeuw na Chr. Spannend toch!

Locatie en tijd

Je bent van harte welkom tijdens de opgraving van de waterput op zaterdag 12 oktober tussen 10.00 en 15.00 uur, achter het erf aan Rijksweg Noord 123 in Elst. Kom met de fiets. Mocht je toch met de auto gaan, volg dan de parkeerborden ter hoogte van Rijskweg Noord 123. Tot zaterdag!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen