Jaarexcursie Historische Kring

Foto: Historische Kring Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg e.o.

De Historische Kring Oosterhout, Slijk-Ewijk, Valburg e.o. organiseert op zaterdag 16 november een historische excursie in gemeente Overbetuwe. Met een touringcar wordt u vanaf Oosterhout langs dijken en wegen naar Herveld, Andelst en Hemmen gebracht. In Dorpshuis De Oude School wordt er koffie geserveerd.

De excursie gaat verder naar Lakemond om vandaar de noordelijke Rijnoever te volgen naar Randwijk, Heteren en Driel, eventueel naar Meinerswijk. Bij Vogelenzang liggen de restgeulen van de Romeinse Rijn. Op reis naar het zuiden eindigt de rit in de majestueuze herenboerderij De Hucht. Daar wordt een heerlijke lunch geserveerd en wordt het glas geheven op het 40-jarig jubileum van de Historiche Kring. Gerrit Menting vertelt in een lezing meer over de interessante historie van De Hucht en omgeving.

Relicten van de kerk

Na de lunch gaat de reis verder naar de Grote Kerk van Elst. Gidsen verzorgen een rondleiding waarbij de relicten van de eeuwenoude geschiedenis van de kerk worden getoond. Zoals de fundering van de Romeinse tempels , de kerstening van de Overbetuwe en de middeleeuwse geschiedenis van de kerk. Bovendien wordt er meer verteld over de dramatische neergang van de kerk door de bombardementen tijdens operatie Market Garden. Vanaf Elst gaat de excursie naar het hooggelegen rivierduin van Valburg, over kronkelende zandwegen langs oude tabaksschuren, de Mellard en de Valburgse molen.

Opstappunten

De opstappunten zijn:

Valburg: 8.30 uur, De Viersprong

Slijk-Ewijk: 8.45 uur, Dorpshuis Beatrix

Oosterhout:  9.00 uur, RK kerk Leonardus

Tussen 17.00 en 18.00 uur wordt u weer naar de opstappunten terug gebracht.

Deelnemers kunnen zich opgeven bij:

Nienke Faber (secr.): tel. 0488-431734 (na 18.00 uur), e-mail [email protected]

John Mulder (vz): tel. 0481-481503, e-mail [email protected]

Opgeven voor 2 november via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen