Indrukwekkende opnames Europe Remembers “On tour!

De oorlog heeft veel schade en leed veroorzaakt in de Betuwe. Er is hevig gevocht om de (Neder)Rijn over te steken. Zowel door de Duitsers als de geallieerden. Alle soldaten hadden de opdracht gekregen om het gebied aan de overkant te veroveren. De geallieerden moesten doorstoten richting Arnhem en de Duitsers richting het zuiden.

Tijdens Europe Remembers “On tour!” werd de Betuwe bezocht. Tijdens deze indrukwekkende tour bezichtigden de programmamakers van Europe Remembers “On tour!” de plekken waar de geallieerde militairen en burgers artilleriebeschietingen, regen, wind en bittere kou moesten weerstaan. De film geeft een indrukwekkend verhaal van The Island dat in de Betuwe afspeelt. Aan de hand van interviews beleven de kijkers deze periode.

De Liberation Route

De Liberation Route volgt het pad dat de geallieerden bewandelden tijdens de bevrijding van Europa. De route begint bij Normandiƫ en loopt via Nijmegen, Arnhem en de Zuid-Veluwe richting Berlijn. De regio Arnhem/Nijmegen/Zuid-Veluwe speelde aan het einde van de Tweede Wereldoorlog een hoofdrol op het wereldtoneel. De Liberation Route is zowel wandelend, fietsend als met de auto af te leggen.
Momenteel is de Liberation Route bezig met de Europese uitrol: Liberation Route Europe. De route, die in 2014 aan de wereld gepresenteerd zal worden, loopt helemaal van Zuid-Engeland, via Frankrijk, Belgiƫ, Nederland richting Berlijn en vanaf Polen naar Berlijn.

Kijk voor meer informatie op www.liberationroute.com.

Bron: LiberationRouteEurope

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen