Aantal ongelukken in Elst stijgt

Foto: Rijkswaterstaat

In Elst zijn de afgelopen jaren zijn steeds meer ongevallen geregistreerd. In drie jaar tijd zijn in Elst 255 ongelukken geteld. In 17 gevallen werden er slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht. Het gevaarlijkste kruispunt van het dorp en zelfs van de gemeente is kruispunt Dauw, Rijksweg-Noord, waar zes ongelukken zijn gebeurd.

Dat blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat. Waarschijnlijk is het aantal ongelukken nog hoger, omdat niet elk ongeluk geregistreerd wordt en van een deel van de ongelukken is niet bekend waar deze precies plaatsvonden.

Kruispunten

Uit de onderzochte ongelukkencijfers blijkt dat Rijkswaterstaat in de afgelopen drie jaar in Nederland een toename ziet van het aantal dodelijke ongevallen op kruispunten. Het merendeel van de dodelijke ongevallen gebeurt op kruispunten binnen de bebouwde kom.

Veel flankongevallen

Flankongevallen komen vaker voor, zo’n 34 procent. Bij 84 procent van de ongevallen zijn personenauto’s betrokken in Elst. Van alle ongevallen in Nederland gebeurt wel liefst 40 procent op een kruising.

Bron: RTLnieuws en Rijkswaterstaat

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen