Week tegen Kindermishandeling 2019: Leren van elkaar

Foto: Pxhere Creative Commons CCO

Kindermishandeling is een complex en hardnekkig probleem, daarom staan in de Week tegen Kindermishandeling (18 t/m 24 november 2019) de verhalen centraal van professionals, ouders en kinderen die zich geconfronteerd zagen met kindermishandeling.

Er is gevraagd of ze hun verhaal wilden delen, om inspiratie op te doen uit hun ervaringen over wat hen heeft geholpen. Wat kan daarvan geleerd worden? En hoe kunnen deze inzichten optimaal benut worden? Waardoor steeds meer kinderen veilig, gezond en kansrijk kunnen opgroeien.

30 jaar Rechten van het Kind

Op 20 november 2019, tijdens de Week tegen Kindermishandeling, is het 30 jaar geleden dat het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind is aangenomen door de Verenigde Naties. Daarom deelt de site Week tegen Kindermishandeling vanaf maandag 18 november 2019 dertig persoonlijke verhalen die een verschil hebben gemaakt in het leven (en werk) van professionals, ouders en kinderen die met kindermishandeling te maken kregen.

Lees het verhaal van Marianne

Het verhaal van Marianne over Rita staat niet op zichzelf. Dit is een van de vele gevallen die hulpverleners tegenkomen. Lees hier het eerste van de dertig verhalen: Marianne over Rita. 

Zorgen over een kind?

Iedereen kan als hij zich zorgen maakt over een kind (anoniem) advies vragen en melden bij Veilig Thuis (0800-2000, gratis en 24/7 bereikbaar). Kinderen en jongeren kunnen ook om raad vragen bij de Kindertelefoon (0800-0432, elke dag van 11.00 tot 21.00 uur).

Voor professionals is de Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld de leidraad voor het omgaan met vermoedens van kindermishandeling. De meldcode geeft aan wanneer je advies vraagt of meldt bij Veilig Thuis. Lees wat je als professional van Veilig Thuis kunt verwachten.

Kijk ook op www.ikvermoedhuiselijkgeweld.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden