Collecte Elst helpt de Molukken

Elst helpt de Molukken
Elst helpt de Molukken
Foto: Worldservants.nl

Naar aanleiding van de aardbeving op de Molukken zal er in Elst van 9 december tot en met 20 december 2019 een collecteweek plaats vinden om geld in te zamelen voor de slachtoffers van deze ramp.

Op 26 september jl werden de Molukken getroffen door een aardbeving met 6.4 op de schaal van Richter. Daarna werden bijna dagelijks naschokken en zeer recentelijk nog 2 bevingen gevoeld. Door de bevingen zijn er 40 doden te betreuren en vele honderden gewonden. Ook zijn dorpen getroffen van Molukkers uit Elst waarvan men zijn oorsprong heeft.

Nog steeds hulp nodig

Momenteel zijn vele duizenden nog steeds op de vlucht omdat men bang is voor een tsunami. Vooral voor de mensen die naar hoger gelegen gebieden zijn gevlucht is de situatie erbarmelijk. Er zijn geen voorzieningen voor een langer verblijf in de bergen hetgeen ook besmettingsgevaren met zich mee kan brengen zoals difterie en cholera. Kinderen krijgen mondjesmaat onderwijs, terwijl het voor de ouderen traumatisch is om maar weer op de vlucht te moeten. Nog steeds slapen mensen in hoger gelegen gebieden in tenten omdat hun huizen beschadigd zijn of men is `s nachts te bang om in huis te slapen. Er is dus nog voldoende steun en hulp nodig.

Collecteweek voor noodhulp aan de Molukken

De Molukse gemeenschap in Elst gaat daarom onder de hulpactienaam Elst helpt de Molukken een huis aan huis collecte houden van 9 december tot en met 20 december 2019. Er is gekozen om alleen doordeweeks te collecteren tussen 18.00 uur en 20.00 uur. Dus het weekend van 14 en 15 december wordt er niet gecollecteerd.

Doneren

Mochten wij U niet thuis aantreffen en wilt U toch uw bijdrage leveren dan kan dat met een donatie via het rekeningnummer : NL30 ABNA 0487 669 363 ten name van GIM Elst o.v.v Tanah Gojang Collecte.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen