Column Patricia Hotink-Roubos; naar buiten

Foto: Gemeente Overbetuwe

We zijn alweer een paar maanden verder na de Polenherdenking in Driel, maar wat was het een enorme eer om 75 jaar na dato de drie Poolse veteranen te hebben ontmoet en te kunnen bedanken. Inmiddels is helaas een van deze drie veteranen overleden.

Op 21 september heb ik ook prins Charles mogen verwelkomen bij deze bijzonder sfeervolle en persoonlijke herdenkingsdienst in onze mooie gemeente. Het herinneringsweekend van The Island ‘44-‘45 en de eerste Betuwse veteranendag waren tevens zeer geslaagd. De geschiedenis van Overbetuwe is op al deze manieren zichtbaar en dichtbij gekomen.

Eerste jaar als burgemeester

Mijn eerste jaar als burgemeester staat, naast de dagelijkse zaken, vooral in het teken van kennismaken en er op uitgaan. En er zijn inmiddels alweer zoveel leuke, mooie en indrukwekkende dingen voorbij gekomen. Ik ben de afgelopen maanden bijvoorbeeld bij verschillende brandweerposten geweest om kennis te maken met de brandweervrijwilligers en oefeningen mee mogen maken. Wat doen al deze vrijwilligers belangrijk hulpverleningswerk voor onze inwoners. Een aantal van hen heb ik mogen onderscheiden op de huldigingsavond met een brandweeronderscheiding, voor jaren trouwe en eervolle dienst. En op een eerder moment een aantal met een Koninklijke Onderscheiding. Zeer verdiend!

Kennismaken met de inwoners

Daarnaast ben ik in Randwijk, Valburg en Driel geweest om onder het genot van een kopje koffie (of thee) kennis te maken met velen van u. Zo ga ik in alle kernen langs om kennis te maken met wie dat leuk vindt. Ik ben bij een drukbezochte koffieochtend van de huiskamer in Elst op bezoek geweest en heb met de leerlingen van groep 7 en 8 in Randwijk ontbeten in het kader van het nationale schoolontbijt. Ik ben bij verschillende diamanten en briljanten bruidsparen op bezoek geweest en we hebben als college op een mooie donderdagmiddag bij Zalencentrum Driessen in Driel de feestelijke huldiging van de gouden bruidsparen van september t/m november gevierd.

Samen werken aan een veilig buitengebied

Een bijzondere avond was ook de avond over ondermijning ofwel georganiseerde misdaad dichtbij, op het HPC in Zetten. Een bijeenkomst voor inwoners en ondernemers in het buitengebied als afsluiting van een tweedaags programma over ondermijnende criminaliteit. Hoe herken je het en wat kun je er tegen doen? Zo’n vierhonderd leerlingen hebben mee gedaan met hun lesprogramma. Belangrijk om hierover het gesprek te voeren, het begint met bewustwording. Samen werken we aan een veilig buitengebied!

Carnaval en Sinterklaas

Mijn allereerste prinsentreffen was natuurlijk op de elfde van de elfde bij Het Wapen van Elst, toen ik de sleutels van zes dorpen in ontvangst mocht nemen. Ik kijk na deze gezellige kennismaking al uit naar een mooi carnavalsseizoen. Vorige week was de intocht van Sinterklaas, die ik samen met onze kinderburgemeester Salma en heel veel kinderen in Zetten mocht binnenhalen.

Mooie natuurgebieden 

Tussendoor genieten mijn man en ik van de mooie natuurgebieden waar we graag wandelen en blijven we ons verwonderen over de enorme hoeveelheden walnoten die hier gewoon naar beneden vallen. U ziet, zowel privé en als uw burgemeester ga ik graag naar buiten.

Patricia Hoytink-Roubos
Burgemeester gemeente Overbetuwe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen