Sinterklaas bij Dr. Lammerts van Buerenschool

Sinterklaas kwam vandaag aan met het “treintje van Hemmen” bij de Dr. Lammerts van Buerenschool in Zetten. De hele school en veel ouders stonden hem en zijn pieten buiten op te wachten. De peuters stonden uit de drukte van de overige leerlingen. Sinterklaas ging natuurlijk eerst bij hen langs.

Daarna werd de Sint in ‘de Meent’ ontvangen door groep 6, 7 en 8. Iedere groep deed een iets ander optreden; de ene groep deed een dansje, de ander vormde een orkest dat sinterklaasliedjes speelde en er werd een quiz gehouden. En tot slot werd er samen van een door de school aangeboden lunch genoten met zijn allen.

Bij de peuters en kleuters

De Sint ontving de peuters en de kleuters als eerste. “Heb je mij gisterenavond gebeld?”, vroeg een van de kleuters. “Ja”, beaamde Sinterklaas, “en wat hebben wij afgesproken?” Dat wist het kind niet meer. Daar moest iedereen om lachen. Het is ook een spannende tijd voor de kleintjes.

Verhalen, liedjes en vragen

Groep 3 kwam met verhalen, liedjes en vragen voor de Sint. Een van de kinderen vroeg waarom Sint nu een ander boek bij zich had, dan op de vorige school. Daarop antwoordde Sinterklaas dat hij voor elke school een ander boek heeft, omdat het boek anders veel te zwaar zou worden om mee te nemen. De hoofdpiet had een quiz voor de kinderen gemaakt en groep 4/5 hadden een spel voor de Sint en de pieten verzonnen. Er was zelfs nog tijd voor een kleine pauze van de Sint en pieten tussendoor, met speculaas natuurlijk.

Schatkamer van Sint Nicolaas

Groepen 6/7/8 hadden loodjes getrokken. De gang van de school was omgetoverd tot de Schatkamer van Sint Nicolaas. De hele week stonden de surprises al in de Schatkamer, in afwachting van het uitpakken.

Op ziekenbezoek

Aan het eind van de ochtend heeft Sinterklaas met een piet één van de zieke leerlingen bezocht. Dit kind kon niet naar school komen, dus kwam Sint aan huis.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen