Gevaarlijke binnenweg tussen Heteren en Driel

De doorgaande weg tussen Heteren en Driel is levensgevaarlijk! Op de Achterstraat werkt de verlichting niet en op de Boltweg zijn de wegversmallingen erg slecht te zien. Deze weg wordt steeds vaker als sluiproute gebruikt, waardoor er steeds meer verkeer over de weg raast. De weg is modderig, ligt vol bladeren van de bomen die er naast staan en bij nattigheid spekglad.

Felle koplampen werken verblindend op het tegenverkeer, dus verminderd dit het zicht. De streekbus mag op de wegversmallingen stoppen om passagiers in en uit te laten stappen. Daarbij maken veel bestuurders van auto’s, motoren, bussen en vrachtwagens gebruik van de weg. Niet alleen het sluipverkeer, maar ook de inwoners die in het ene dorp wonen en in het andere dorp werken.

Achterstraat Heteren

Vanaf Heteren begint de Achterstraat al met een wegversmalling, die slechts half reflecteert door het vuil wat eraan vast plakt. De straatlantaarns van de Achterstraat staan niet aan, wat de omgeving al onveilig maakt. Op de Uilenburgsestraat, die richting Homoet loopt, is er weer verlichting aan de Boltweg.

Boltweg Driel

De Boltweg heeft zes wegversmallingen die, vooral in het donker, pas op het laatste moment te zien zijn. De palen reflecteren nauwelijks meer en er staat bij een aantal geen borden of andere waarschuwingen voor het verkeer. Er ligt een fietsstrook aan beide kanten van de weg, zonder afscheiding. Daardoor willen fietsers en scooters vaak naast het fietspad of bij de versmallingen zelfs op de weg rijden.

Wegbeheer gemeente Overbetuwe

Gemeente Overbetuwe is met het wegbeheer verantwoordelijk voor de veiligheid van onze wegen. Er zijn al diverse ongevallen op deze weg gebeurd, dus is het afwachten op de volgende. Rij ’s avonds eens van Driel naar Heteren of andersom. Dan hoeft er geen uitleg meer te worden gegeven. Hopelijk wordt deze binnenweg tussen de twee dorpen snel opgeknapt, schoongemaakt en van meer veiligheidsmaatregelen voorzien. Zeker nu we nog een aantal maanden kort daglicht zullen hebben.

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen