Informatieavond “Molukkers, wie zijn ze eigenlijk?”

Sawai strand Maluku
Sawai strand Maluku
Foto: Pixabay

De Molukse gemeenschap houdt op woensdag een informatieavond. Drs. Huib Akihary neemt de aanwezigen mee in de historie van de Molukken.

Op deze avond wordt het duidelijker wie nu eigenlijk Molukkers zijn. Niet iedereen kent de bewogen geschiedenis van de Molukken en hoe deze de Molukkers heeft gevormd.

Informatieavond in Sociaal Cultureel Centrum Elst

Alle inwoners van gemeente Overbetuwe zijn van harte uitgenodigd om kennis te maken met de Molukse gemeenschap. De avond start om 20.00 uur met de inloop vanaf 19.30 uur in het Sociaal Cultureel Centrum De Wieken in Elst. De Molukken uit de Overbetuwe zullen vertellen wie ze zijn en waarom ze in Nederland zijn, maar vooral waarom een geldinzamelingsactie voor hen zo belangrijk is.

Ook een unieke voetbalshirt online veiling

Na de aardbeving is er een maandenlange geldinzamelingsactie voor gehouden voor noodhulp in de Molukken. Er is ook en voetbalshirt online veiling waarbij je gesigneerde voetbalshirts, uniek in zijn soort, kunt kopen. Van NEC (hele selectie 2020), VITESSE (met handtekening van Foor), DE GRAAFSCHAP (hele selectie) en FEYENOORD (met handtekening Simon TAHAMATA). De opbrengst gaan naar de wederopbouw na de aardbevingen op de Molukken. Bieden kan nog t/m 15 maart via vermelding welk shirt en de bieding. Stuur een email naar: [email protected]

Bekendmaking burgemeester Patricia Hoytink-Roubos

Gemeente Overbetuwe heeft in november vorig jaar een gegarandeerde financiƫle bijdrage toegezegd, als er concrete projecten op de Molukken zou worden opgezet. Deze avond zal burgemeester Patricia Hoytink-Roubos aan het eind van de informatieavond bekend maken welk bedrag de gemeente bijdraagt voor de wederopbouw van scholen in tien scholen op de Molukken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen