Informatieavond over zonnepanelenproject voor Zetten, Herveld en Andelst

Foto: Pixabay

Vorig jaar is er in Zetten, Herveld en Andelst een uitgebreide publiekscampagne gevoerd voor een zonnepanelenproject en het oprichten van energiecoöperatie WatBeters voor Zetten, Herveld en Andelst. Alle inwoners kunnen eraan deelnemen, door middel van het kopen van zonnecertificaten.

Helaas heeft het kabinet op Prinsjesdag besloten de energiebelasting stapsgewijs te verlagen. Als de energiebelasting in de toekomst structureel lager wordt, dan is er geen rendement op zonnecerficaten meer te behalen. Immers het rendement van zonnecertificaten is gebaseerd op een energiebelastingvrijstelling.

Het kabinet heeft ook aangegeven dat er een nieuwe regeling gaat komen. Op basis van de huidige postcoderoosregeling is er begin vorig jaar de campagne gestart. De uitgangspunten van deze regeling gaan dus veranderen. Volgens het kabinet komt er een goed alternatief, zodat lokale energie coöperaties levensvatbaar blijven. Minister Wiebes geeft aan dat er dit jaar nog duidelijkheid komt over deze alternatieven.

De gemeente pakt door

In de tussentijd hebben wij ook enkele gesprekken gehad met gemeente Overbetuwe. Er zijn voldoende geïnteresseerde inwoners die WatBeters willen voor hun dorp. Vandaar dat in overleg met de wethouder Dimitri Horsthuis is besloten om de coöperatie binnenkort op te richten, zodat deze gelijk aan de slag kan, als de nieuwe regeling bekend is.

Informatieavond

Een hoop informatie waar WatBeters je graag over bijpraat. Daarom nodigen we je met veel plezier uit voor onze informatieavond. En uiteraard is er alle tijd om vragen te stellen.

Datum: woensdag 4 maart. Tijd: 20.00 uur. Locatie: De Wanmolen te Zetten. Laat weten of je erbij bent. Meld je hier aan.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen