Dorpsplatform Samen Driel organiseert informatieavond over uitslag enquête

Foto: Overbetuwe Nieuws

De afgelopen twee maanden hebben meer dan 300 Drielenaren hun mening gegeven over ‘wat Driel nodig heeft’ om de leefbaarheid in het dorp te vergroten.

In een enquête van Dorpsplatform Samen Driel krijgt Driel gemiddeld een 5,2 van haar inwoners.

Levendiger dorpskern en ouderenwoningen

Het verlevendigen van het dorpscentrum en het realiseren van woningen voor ouderen worden gezien als de belangrijkste speerpunten op weg naar een voldoende. Maar naast deze grote onderwerpen zijn door de Drielenaren in de enquête ook 150 kleinere ideeën ingediend, variërend van het aanleggen van een jeu-des-boulesbaan tot het opzetten van een lokaal energiecollectief. Ook zijn er opvallend veel ideeën voor nieuwe wandel- en recreatiemogelijkheden rondom het dorp, en wordt een ontmoetingsruimte sterk gemist.

Uitwerken naar concrete projecten

Het Dorpsplatform gaat nu met de Drielenaren de meest kansrijke ideeën vaststellen en deze verder uitwerken naar concrete projecten. Deze projecten worden dan samen met de bewoners uitgevoerd, waar nodig met steun van de gemeente. Ongeveer 20 vrijwilligers hebben zich al aangemeld. Toch is het Dorpsplatform nog op zoek naar meer actieve bewoners om te zorgen dat de ‘ideeën van Driel’ werkelijkheid kunnen worden.

Informatieavond in De Oldenburg

Om de enquêteresultaten toe te lichten en geïnteresseerden vrijblijvend kennis te laten maken wordt op dinsdag 18 februari van 19:30 tot 21:30 een bijeenkomst georganiseerd in De Oldenburg in Driel. Alle Drielenaren zijn van harte uitgenodigd; de koffie en thee staan klaar. Tot die tijd zijn alle opgehaalde ideeën voor iedereen alvast te bekijken op www.samendriel.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen