112

Elstenaar voor tweede keer aangehouden voor rijden onder invloed

Foto: Pixabay

Dat het carnaval is wil niet zeggen, dat je niet aan de regels hoeft te houden! Dat bleek weer, toen een inwoner uit Elst voor de tweede keer met drank op achter het stuur zat.

Politie Overbetuwe waarschuwde via Facebook al voor het rijden onder invloed, met name tijdens de carnavalsdagen. Ieder verstandig mens laat de alcohol staan als hij/zij gaat rijden. Ook op de fiets, scooter of welk voertuig dan ook mag je niet rijden als je gedronken hebt.

Botsen = blazen

Nadat er net na de middag een aanrijding had plaatsgevonden tussen twee voertuigen, is de politie ter plaatse gekomen. Bij de politie geldt de regel botsen=blazen. Dit houdt in dat zij na een aanrijding de bestuurders van de voertuigen testen op het gebruik van alcohol. Eén van de bestuurders testte positief en werd aangehouden.

Op het politiebureau is er een uitgebreidere alcoholtest gedaan, waaruit bleek dat de bestuurder 3,5 keer de toegestane hoeveel alcohol had genuttigd. Met deze uitslag is het rijbewijs van deze bestuurder ingevorderd. De Officier van Justitie zal beslissen hoelang het rijbewijs ingevorderd blijft en wat de verdere consequenties voor de bestuurder zijn.

Opnieuw aangehouden

Blijkbaar was de bestuurder niet erg onder de indruk van dit alles. Een uur nadat de bestuurder het politiebureau uitliep, kregen de politie een melding dat er een aanrijding had plaatsgevonden en dat één van de bestuurders was weggereden bij de aanrijding. Toen de politie ter plaatse kwamen bij de aanrijding, bleek dat de weggereden bestuurder was teruggekomen. De bestuurder van dit voertuig werd vastgehouden door een omstander. Het bleek te gaan om dezelfde bestuurder als vanmiddag.

Onverantwoord

Opnieuw werd de bestuurder aangehouden voor het rijden onder invloed. Daarbij reed de bestuurder dus zonder rijbewijs, omdat deze eerder op de dag al was ingevorderd. Ook had de bestuurder een rijverbod gekregen van 8 uur, nadat het eerste misdrijf begaan was. Tijdens het uitgebreidere onderzoek op het bureau bleek dat de bestuurder nogmaals 3,5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd.

Deze zaak zal samen met het andere incident, opgestuurd worden naar de Officier van Justitie.

Deel en like voor een groter bereik!

Bron: Politie Overbetuwe

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen