Ideeën gezocht voor duurzaam verwarmen en opwekken van energie panden

Foto: Pixabay

Een week extra om zich nog aan te melden voor de duurzame hackathon. Dat krijgen studenten, start-ups en bedrijven met ideeën en plannen voor het opwekken van energie binnen, op en om de gebouwen én voor het duurzaam verwarmen van de panden.

Inschrijven kan nog tot 2 maart voor de A.S. Watson Logistics Energy Challenge. Deze hackathon vindt 3 april plaats in Heteren. Op dat logistieke centrum wil het moederbedrijf van Kruidvat en Trekpleister verder verduurzamen en minder CO2 uitstoten.  De winnaar ontvangt een award en een speciale duurzame prijs.

Panden en logistieke processen

Tijdens de Watson Logistics Energy Challenge werken de deelnemers ideeën en mogelijkheden uit om de gebouwen van het logistieke centrum in Heteren te verduurzamen. Daarbij gaat het om oplossingen voor het duurzaam verwarmen/koelen van gebouwen  voor een aangenaam werkklimaat en hoe er energie kan worden opgewekt. Ook denken deelnemers na hoe het logistieke proces meer energie-efficiënt kan met minder energie bij een geautomatiseerd verzamelproces en bij het vervoer van pallets binnen de panden.

Zie ook: Gezocht deelnemers voor A.S. Watson Logistic Energy Challenge

Aanmelden en vervolg

Studenten en anderen kunnen zich tot 2 maart a.s. aanmelden via https://www.werkenbijaswatson.nl/energychallenge . Maximaal 50 deelnemers worden geselecteerd op basis van expertise, ervaring en motivatie met logistiek, duurzaamheid, innovatie en creatieve vaardigheden. Selectiegesprekken hiervoor vinden plaats op 5 en 6 maart. Op 20 maart is er in het logistieke centrum in Heteren een Pre-Challenge. Deelnemers maken dan kennis met hun team, de organisatie en de locatie.

Challenge 3 april

De Challenge zelf is op vrijdag 3 april op het logistieke centrum in Heteren. Aan het einde van de dag pitchen alle teams hun ideeën. Een jury kiest de winnaar. Deze jury bestaat uit vertegenwoordigers van de directie van A.S. Watson en Gedeputeerde Staten van provincie Gelderland. Provincie Gelderland ondersteunt deze Watson Logistics Energy Challenge. Met de nieuwe kennis en mogelijkheden uit deze Challenge wil de provincie bijdragen aan het verduurzamen van de logistieke sector. De inzichten en ervaringen uit deze Challenge worden beschikbaar gesteld

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen