Column burgemeester Patricia Hoytink-Roubos

Foto: Gemeente Overbetuwe

Zoals u wellicht weet, ben ik niet opgegroeid met carnaval en zijn alle activiteiten hieromheen allemaal nieuw voor me.

In mijn column van november heb ik het gehad over mijn allereerste prinsentreffen op de elfde van de elfde bij Het Wapen van Elst. Waarbij ik de sleutels van de zes dorpen in ontvangst mocht nemen. Ik gaf toen aan uit te kijken naar een mooi carnavalsseizoen na de eerste gezellige kennismaking.

Pronkzittingen 

Inmiddels heb ik de pronkzitting van Zet ‘m Op en de pronkzitting van de Batsers in Elst mee mogen maken en de pronkzitting van de Waalkanters in Slijk-Ewijk. Waarvan de eerste en de laatste respectievelijk hun 66- en 44-jarig jubileum vieren, wat het extra feestelijk maakt. Sowieso stuk voor stuk bijzondere en verrassende avonden, vol gezelligheid en humor. Terwijl ik dit schrijf, zitten we net voor de carnaval – als u dit leest, is het feest alweer (bijna) achter de rug. Een mooi programma had ik: zaterdag de Prinsen Carnaval en hun gevolg ontvangen voor de zogenoemde sleuteloverdracht. ‘s Avonds de verlichte optocht in Valburg en zondag de carnavalsoptochten in Oosterhout. Op mijn Facebookpagina kunt u terugkijken hoe ik ‘mijn eerste carnaval’ beleefd heb.

Complimenten aan alle vrijwilligers

Als ik zie hoeveel tijd en energie alle vrijwilligers hierin steken om een gevarieerd programma te maken en een mooie avond of middag voor velen te organiseren, dan kan ik alleen maar zeggen: complimenten aan allemaal! Maar de carnavalsverenigingen betekenen veel meer dan dat, heb ik inmiddels mogen ervaren. Naast pronkzittingen en optochten organiseren ze ook bijeenkomsten voor ouderen en zieken en zijn ze actief voor het hele dorp. Carnaval verbindt en geeft het belang van het verenigingsleven aan.

Wat mij betreft geldt dit voor al het verenigingsleven in onze gemeente en alle vrijwilligers die daarbij horen, carnavalesk of niet. Mét elkaar maken we de samenleving!

Hartelijke groet,
Patricia Hoytink-Roubos

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen