Sportpsycholoog geeft webinar voor sportende pubers en hun ouders

Foto: Pixabay

Hoe ga je als (top)sporter om met de coronacrisis? Sportpsycholoog Ivo Spanjersberg geeft je in een vlog praktische tips. Neem er dus even de tijd voor én deel hem met je medesporters. Succes!

Als sportpsycholoog werkt Ivo Spanjersberg met topsporters en teams uit diverse disciplines, van jeugd tot en met olympisch niveau. Zo is hij onder meer werkzaam voor diverse bonden, zoals de tennis- en schaatsbond en verzorgt hij mentale training aan sporters en hun ouders op Papendal. Enkele weken geleden nam Ivo de eerste kennisclip op. Daarin ging hij in op de vraag; hoe ga je als sporter om met de coronacrisis?  Het is de bedoeling om een keer in de twee weken een kennisclip wordt gepubliceerd.

Coronacrisis is voor iedereen een uitdaging en vooral voor jonge topsporters

Voor iedereen in onze maatschappij is de coronacrisis een uitdaging. We moeten ons leven plots anders indelen dan we gewend zijn. Het lijkt erop dat veel jongeren meer moeite hebben met het naleven van de nieuwe regels. En dan hebben we nog de sporttalenten, die plots niet meer hun normale training- en wedstrijdritme hebben, niet meer naar school kunnen en tegen andere uitdagingen aanlopen.

Webinar voor sportende pubers en hun ouders

Topsport Gelderland organiseert donderdag 16 april een webinar: “Hoe reageert het puberbrein op de coronacrisis en hoe ga je daar als ouder mee om?” Ditmaal zijn ouders van sporttalenten de doelgroep. Sportpsycholoog Ivo Spanjersberg gaat in deze webinar in op de vraag hoe het puberbrein over het algemeen op deze crisis reageert en hoe je daar als ouder het beste mee om kunt gaan.

Deelname beperkt mogelijk; schrijf je in
Aan het webinar kunnen maar een beperkt aantal mensen deelnemen. We vragen je dan ook om je in te schrijven. Dat kun je doen via deze inschrijflink. Je kunt je tot donderdag 16 april 14.00 uur inschrijven en uiterlijk om 15.00 uur die dag ontvang je een link naar de webinar, die die avond om 19.00 uur zal starten. We willen je nadrukkelijk vragen om je vragen op het inschrijfformulier in te vullen. Dat helpt Ivo om zijn verhaal interactief te maken en naar behoefte in te vullen. Zo krijg je antwoord op de belangrijkste vragen.

Het webinar staat open voor ouders en trainers/coaches van Gelderse sporttalenten en topsporters. We doen een dringend beroep op iedereen om na aanmelding ook daadwerkelijk deel te nemen en zo niet, dit tijdig per mail te laten weten.

 

Bron: Topsport Gelderland

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen