Denk mee over de buitenruimte in Overbetuwe

Park in Elst is een voorbeeld van een buitenruimte
Park in Elst is een voorbeeld van een buitenruimte
Foto: Petra Scheutjens

De gemeente Overbetuwe werkt aan een nieuwe visie voor de openbare ruimte; buitenruimte die voor iedereen toegankelijk is. Deze visie gaat over de gewenste kwaliteit van de openbare ruimte voor de komende tien jaar.

Graag nodigt gemeente Overbetuwe je uit om mee te denken over wat er in deze nieuwe visie moet komen. Tot en met vrijdag 8 mei 2020 kun je reageren op deze digitale enquête. De informatie die met deze enquête worden opgehaald en helpt om betere keuzes te maken over de inrichting en het onderhoud van de buitenruimte. Jouw antwoorden zijn anoniem.

Doe mee

Start de enquête >>
Let op: Het kan zijn dat de vragenlijst niet goed opent in Internet Explorer. Gebruik dan Chrome of Firefox als internetbrowser.

Een fijne buitenruimte voor iedereen

Iedereen is wel eens in de buitenruimte. Daarom is het belangrijk dat de buitenruimte prettig is. Door deze goed in te richten en te onderhouden zorgen de gemeente ervoor dat een fijne leefomgeving wordt gecreëerd voor inwoners van Overbetuwe. Omdat jij de buitenruimte veel gebruikt, is jouw mening van belang. Dit wordt aan de inwoner gevraagd, maar ook aan dorpsraden, dorpscentra  en bedrijventerreinen in Overbetuwe.  Alle meningen tellen even zwaar.

Jouw mening is belangrijk

In de enquête kunt je aangeven wat jij belangrijk vindt voor de buiten ruimte. Vind je het belangrijk dat de buiten ruimte schoon is? Moet het inspelen op klimaatverandering? Of moet de buitenruimte vooral mooi zijn? Je kunt jouw mening geven over verschillende soorten gebieden zoals de dorpscentra, woonwijken, bedrijventerreinen, parken en buitengebied. De uitkomsten van de enquête worden gebruikt om betere keuzes te maken in de visie.

In deze visie worden geen concrete maatregelen of projecten voor de herinrichting van de buitenruimte benoemd en wordt niet ingegaan op (nieuw)bouwprojecten. Om duidelijker te maken wat gemeente Overbetuwe bedoelt, worden er afbeeldingen gebruikt van plekken in Overbetuwe. Dit betekent niet dat er op deze plekken vanzelfsprekend actie wordt ondernomen.

Invullen enquête en contact

Het invullen van de enquête is anoniem. De uitkomsten worden alleen gebruikt voor dit onderzoek. He je vragen? Neem dan contact op met Laura Barnhoorn via [email protected]. Planterra is het adviesbureau dat ons helpt bij dit project.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen