112

Kat wordt door brandweer uit een boom gered

Vanmiddag werd brandweer Heteren opgeroepen om een dier op hoogte te redden in Randwijk. De melding kwam om 12.59 uur binnen. Daar aangekomen bleek het om een kat te gaan die te hoog in een boom was geklommen en er zelf niet meer uit kon komen.

Een jonge kat klom gisteren in een hoge spar van de buren in de Kerkstraat. Daar kon het beestje niet meer uit komen. Het gezin, van wie het katje was, heeft eerst zelf geprobeerd het uit de boom te lokken. Na diverse pogingen om hulp te krijgen van onder andere de dierenambulance, werd uiteindelijk de brandweer opgeroepen. Na 24 uur kon het katje niet meer in de boom blijven, het was duidelijk dat het de weg zelf niet meer terug kon vinden.

Er moest een hoogwerker bij komen

Met de tankautospuit kon de brandweer niet dicht genoeg bij de boom komen. Dus werd de hoogwerker uit Renkum opgeroepen. Toen deze in stelling was gebracht, duurde het niet lang voordat het katje veilig uit de boom kon worden gehaald. Zodra ze op de grond stond liep ze meteen naar huis. Het gezin is dolblij dat ze weer veilig thuis is.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen