Overbetuwse bedrijventerreinen scoren zeer goed

Foto: Petra Scheutjens

Gemeente Overbetuwe heeft opdracht gegeven om te onderzoeken hoe toekomstbestendig de Overbetuwse bedrijventerreinen zijn. Uit dit onderzoek blijkt dat de bedrijventerreinen in Overbetuwe zeer goed scoren.

De ondernemers geven de bedrijventerreinen gemiddeld een 7,8. Landelijk is dit een 7,0. Dit is een score voor ondernemers en gemeente om trots op te zijn. De bedrijventerreinen vertegenwoordigen 45% van de werkgelegenheid (bijna 10.000 arbeidsplaatsen in 2018). Dit is landelijk 30-35%.

Investeren in kwaliteit

De meeste bedrijventerreinen bevinden zich in de eerste levensfase. Dat betekent dat er voor de meeste bedrijventerreinen geen grote ingrepen noodzakelijk zijn. Toch is het noodzakelijk te investeren in de terreinen. Blijvend investeren in de kwaliteit van het bedrijventerrein (private kavels, openbare ruimte, samenwerking) door ondernemers en gemeente is namelijk van belang om te zorgen dat de kwaliteit hoog blijft. Hiervoor geeft onderzoeksbureau Stec Groep verschillende aanbevelingen voor de gemeente en ondernemers.

Toekomstbestendige bedrijventerreinen

Het college van burgemeester en wethouders heeft opdracht gegeven om deze aanbevelingen uit te voeren om ervoor te zorgen dat Overbetuwe sterke bedrijventerreinen houdt. Belangrijk aandachtspunt hierbij is dat het een gezamenlijk verantwoordelijkheid is van ondernemers en gemeente om in te zetten op toekomstbestendige bedrijventerreinen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen