Gemeente Overbetuwe verstuurt in juni de Overbetuwe Doet waardecheque

Fun4Kids is een van de goede doelen
Foto: Petra Scheutjens

Gemeente Overbetuwe verstuurt in juni Overbetuwe Doet waardecheque naar alle huishoudens in de gemeente. Later dan gepland maar ook dit jaar kun je jouw cheque doneren aan een goed initiatief.

Wat kan er eigenlijk wél in deze rare tijd? Het is omdenken nu we de 1,5 meter afstand moeten aanhouden. Er zijn nog steeds veel dingen mogelijk. Voorlopig blijven er maatregelen van kracht tegen verspreiding van het coronavirus. Juist nu is het belangrijk om samen mooie dingen te blijven doen om jouw buurt leuker, mooier en beter te maken.

Initiatieven en ideeën

Heb jij ook een goed idee? Heb je middelen nodig om dat te realiseren? Meld je initiatief dan nu aan op OverbetuweDoet.nl. Waar kan je aan denken:

  • Een online evenement organiseren, zoals een quiz, een kookworkshop of samen muziek spelen. Op www.facebook.com/1samen staan links naar mooie films, voorstellingen, concerten, een gedicht of mooie spreuk. Je kan hier ook jouw activiteit vermelden! Schrijf direct een bericht op www.facebook.com/1samen of tag #1Samen-ForteWelzijn in je andere berichten.
  • Een straatbingo, stoepkrijtwedstrijd, mini-concert. Dichtbij huis en op 1,5 meter afstand van de buren. Het is even wennen, maar het gebeurt al overal. Organiseer het spontaan of maak met de buren een programma voor deze zomer. Of wissel boeken/ spelletjes/ puzzels uit via een mini-bieb in je tuin.
  • Vergroen samen met buurtgenoten je straat of buurt. Zorg voor een fleurige buurt waar volop leven te ontdekken is. Zaai bloemrijke kruiden, ga aan de slag voor vlinders, maak insectenhotels of nestkastjes. Meer/andere informatie nodig? Mail naar [email protected] Geveltuintjes aanleggen tegen een blinde muur van je huis, garage of schuur? Of boomspiegels in de hele straat of buurt opfleuren met bloeiende planten? Dat kan als je rekening houdt met een aantal voorwaarden zoals dat er voldoende loopruimte overblijft of dat de boomwortels niet beschadigen. Lees in de Voorwaarden Geveltuin en boomspiegel alles wat je moet weten voordat je begint. Verminder overlast van te veel of te weinig regen. Haal tegels uit de tuin, plaats regentonnen of ga voor groene daken. Kijk op www.hohohoosbui.nl/samen-aan-de-slag, ook voor extra subsidiemogelijkheden.
  • Sport en spel. Daag elkaar uit met sportieve challenges en deel foto’s of filmpjes hiervan. Heel veel voorbeelden vind je op https://www.facebook.com/overbetuwebeweegt/ en www.breda-actief.nl.Of organiseer een buitenspeeldag voor de kinderen in de buurt. Wel een beetje verspreid dus niet allemaal op een kluitje.
  • Kom je er niet helemaal uit? Overbetuwe Beweegt denkt met je mee: www.overbetuwebeweegt.nl

Waardecheque in juni

De nieuwe Overbetuwe Doet waardecheque had gemeente Overbetuwe in april willen sturen, maar het liep even anders. Tussen 5 en 16 juni ontvangt ieder huishouden een waardecheque van € 7,50 om te doneren aan één of meerdere initiatieven naar keuze op OverbetuweDoet.nl. Voor de dorpen Valburg, Zetten, Hemmen en Driel worden ze bezorgd vanaf 12 juni nadat het oud papier is opgehaald.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen