112

Politie waarschuwt voor oplichters met parkeerautomaat Arnhem

Let goed op in Arnhem
Let goed op in Arnhem
Foto: Pixabay

De politie in Arnhem-Noord heeft meerdere meldingen binnen gekregen van oplichters die actief zijn op parkeerplaatsen. Het lijkt een goed georganiseerde bende, die op een slinkse manier argeloze automobilisten van hun geld beroofd.

De politie Arnhem Noord waarschuwt voor deze bende op Instagram. De bende is met name actief rondom het Spijkerkwartier, aldus de politie. Maar de kans is groot dat ze ook op andere plaatsen in Arnhem hun slag zullen slaan. Dus als je naar Arnhem gaat, let dan heel goed op!

Een gewaarschuwd mens

De oplichters doen alsof ze alleen contant geld bij zich hebben en daardoor de parkeerautomaat niet kunnen betalen. Ze vragen  automobilisten of ze willen helpen door een QR-code te laten scannen. Op deze manier kunnen de oplichters hun slachtoffers veel geld afhandig maken.Dan houden ze de slachtoffers een QR-code voor, die met de telefoon gescand moet worden om te betalen. Deze geeft echter foutmeldingen, waardoor het lijkt alsof het niet is gelukt.

‘Later blijkt dat er grote sommen geld van de bankrekening zijn afgeschreven’, meldt de politie.

Bel 112

Scan met jouw telefoon nooit dergelijke codes als onbekenden daar om vragen. Kom je in contact met deze mensen, neem dan hun signalement op en bel de politie via 112. Mocht je later erachter komen dat je slachtoffer bent geworden van een misdrijf, neem dan altijd contact op met de politie op telefoonnummer 0900-8844.

Bekijk het bericht van de politie hieronder.

View this post on Instagram

Oplichters actief: We hebben meerdere meldingen binnen gekregen van oplichters die actief zijn op parkeerplaatsen. De oplichters melden zich bij parkerende automobilisten, dat zij enkel contant geld bij zich hebben en dus niet met een pas of telefoon kunnen betalen. Zij vragen de automobilist om dit voor hen te doen, waarbij het contante geld aan de automobilist wordt gegeven. De automobilist moet vervolgens met zijn telefoon een QR-code scannen voor het parkeren. Echter geeft dit foutmeldingen, waarbij lijkt dat het niet gelukt is. Later blijkt dat er grote sommen geld van de bankrekening zijn afgeschreven. Men is met name actief rondom het Spijkerkwartier, echter is de kans groot dat men ook elders in Arnhem de slag zal slaan. Scan met uw telefoon nooit dergelijke codes als onbekenden daar om vragen. Komt u in contact met deze mensen, neem dan hun signalement op en bel de politie via 112. #politie #politiearnhemnoord #arnhem #oplichting

A post shared by Politie Arnhem-Noord (@politiearnhemnoord) on

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen