Uitvoering Centrumplan Heteren van start

Bouwteam Overbetuwe/NTP, Rob Engels en Bart Loose.
Bouwteam Overbetuwe/NTP, Rob Engels en Bart Loose.
Foto: Gemeente Overbetuwe

Gemeente Overbetuwe en aannemer NTP hebben op 24 juni het startsein gegeven voor de werkzaamheden aan de Flessestraat en Kastanjelaan in Heteren. Dat gebeurde symbolisch door het plaatsen van twee handtekeningen onder de bouwteamovereenkomst door wethouder Rob Engels en NTP-directeur Bart Loose.

NTP start begin september met de herinrichting van de Flessestraat, maar deze week zijn de nutsbedrijven al begonnen met het voorwerk. Als onderdeel van het Centrumplan Heteren worden de Flessestraat en de Kastanjelaan opnieuw ingericht. Er komt meer groen, meer ruimte voor fietsers en voetgangers en de snelheid van het autoverkeer wordt getemperd. De gemeente Overbetuwe heeft het werk na een aanbesteding gegund aan aannemer NTP. De gemeente en NTP werken het plan nu in een bouwteam samen verder uit en NTP neemt de uitvoering op zich.

Kracht van samenwerking

Wethouder Rob Engels: ‘Het heeft echt toegevoegde waarde dat gemeente en aannemer in het bouwteam samen optrekken. Zo kunnen we gebruik maken van nieuwe technieken van NTP die de gemeente nog niet kende. Hoe je grond binnen het werk kunt houden bijvoorbeeld.’ Bart Loose van NTP vult aan: ‘En als je het lef toont om je open te stellen en transparant en betrouwbaar bent, kun je samen verder komen voor minder kosten.’

Voorwerk

Voordat NTP aan de slag kan, is het van belang dat alle kabels en leidingen in de grond zijn verlegd. Daarmee zijn Vitens en Liander al begonnen. Vanaf brede school De Vogeltuin werken ze richting het centrum. De bewoners zijn hierover geïnformeerd. Om de veiligheid van voetgangers – en dan vooral de schoolgaande jeugd – te garanderen, is de oversteek op de Flessestraat, bij de Kamperfoeliestraat, tijdelijk
opgeheven. NTP heeft een nieuwe oversteek gemaakt, met palen/handje, op de Kamperfoeliestraat. Die blijft ook in gebruik als NTP start met de werkzaamheden voor herinrichting van de Flessestraat.

Meer informatie

Meer informatie over het project vindt u op de pagina Centrumplan Heteren van overbetuwe.nl (zoekwoord: Flessestraat).

Flessestraat
Het bouwteam Overbetuwe/NTP is er klaar voor om de Flessestraat en de Kastanjelaan in Heteren groener en veiliger in te richten. Op de voorgrond wethouder Rob Engels (links) en NTP-directeur Bart Loose.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen